صدای آمریکا
پرسپولیس با تساوی برابر السد قطر جشن صعود خود به فینال لیگ قهرمانان آسیا را در ورزشگاه صدهزار نفره آزادی جشن گرفت آن هم در شرایطی که نه تنها زنان در ورزشگاه اجازه حضور نداشتند بلکه ماموران زن نیروی انتظامی برای جلوگیری از ورود زنان با گریم مردانه در اطراف ورزشگاه مستقر شده بودند.
بازی حساس پرسپولیس و السد قطر در مرحله نیم نهایی لیگ قهرمانان آسیا، شامگاه روز سه شنبه در ورزشگاه آزادی در شرایطی برگزار شد که تا چند روز پیش از مسابقه، احتمال می رفت زنان هم بتوانند از روی سکوها تماشاگر این بازی باشند. احتمالی که با حرف های اخیر دادستان کل ایران به واقعیت پیوستنش منتفی شد.
با این حال زنان در ادامه تلاشهایشان برای گرفتن حقوق مساوی با مردان، در فضای مجازی اعلام کردند که باز هم به ورزشگاه می روند و با این فراخوان تعدادی از تماشاگران زن چند ساعت قبل از شروع بازی به ورزشگاه آزادی رفتند. آنها در صفحه شخصی خود تصاویری را به صورت زنده منتشر و اعلام کردند که ماموران زن با ممانعت از ورود آنها به ورزشگاه عکس ها و فیلم های موبایلهایشان را نیز پاک کردهاند.
برخی تصاویر در شبکههای اجتماعی نیز گویای آن است که ماموران نیروی انتظامی به دختربچههای هوادار پرسپولیس هم اجازه ورود به ورزشگاه را نداده اند.
با اینحال عکسی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که نشان می دهد یک تماشاگر زن با گریمی خاص، خود را به سکوهای آزادی رسانده و بازی تیم موردعلاقه اش را از نزدیک تماشا کرده است.
ادامه برخوردهای انتظامی با زنان تماشاگر
در حالی با زنانی که قصد ورود به ورزشگاهها را دارند برخورد انتظامی و امنیتی می شود که «مهدی تاج» عالی ترین مقام فوتبال ایران آخرین بار گفت «این حق زنان است که در ورزشگاه باشند.»
مسئولان ورزش ایران در آخرین اقدام، دو ساعت قبل از بازی ایران و بولیوی، حدود ۳۰۰ زن با پرچم ایران را وارد بخشی از جایگاه ویژه ورزشگاه کردند و در کنار ماموران زن نیروی انتظامی قرار دادند؛ بدون آن که حضور زنان در این مسابقه مسئلهدار شود؛ اقدامی که برخی آن را نمایش برای متقاعد کردن فیفا و کاهش فشار دانستند.
با این حال، «محمد جعفر منتظری» دادستان کل ایران در اظهار نظری هشدار داد که اجازه ایجاد بستر گناه در نظام را نخواهد داد و تهدید کرد اگر این حرکات ادامه داشته باشد با برخورد قضایی مواجه خواهند شد.
در باره حضور زنان بین علمای مذهبی در ایران اختلاف است و حتی «محمد موسوی بجنوردی» می گوید «اگر زنان در جایگاه مخصوص خود و در مقابل مردان نیز در جایگاه خود قرار داشته باشند مشکلی برای حضور زنان در ورزشگاه وجود ندارد.»
با وجود این نظرات، به نظر می رسد زور مذهبی های مخالف حضور زنان بیشتر باشد و اگر دولت بخواهد در برابر خواسته به حق زنان برای ورود به ورزشگاهها کوتاه بیاید، باز هم زورش به برخی دستگاهها نمی رسد. دستگاههایی که «محمد مهدی تندگویان»، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان آنها را «دستگاههای فرادستی» نامیده و گفته است که آنها در قالب دادستانی و رای دادگاه از مسائل شرعی حرف می زنند و برای جلوگیری از حضور زنان حکم صادر میکنند.
ناکافی بودن قدرت فدراسیون فوتبال و وزرات ورزش تا جایی است که برخلاف خبرهایی مبنی بر آماده کردن «زیرساختها» ، حالا «غلامحسین زمانآبادی» مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال به قطعیت علام کرده است که ورود زنان به ورزشگاهها در بازی های باشگاهی منتفی است.
فعالان مدنی سالهاست خواستار حضور زنان در ورزشگاه هستند. اعتراض به ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاههایی که مردان مسابقه میدهند، از جمله فوتبال، در سال های اخیر بارها خبرساز شده و واکنش های بینالمللی بسیاری را نیز به همراه داشته است.
دیدهبان حقوق بشر نیز پیش از این از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تا تضمین کنند زنان و دختران بتوانند تمام مسابقات ورزشی مردان در کشور را تماشا کنند.