چرا مبارزه زنان برای آزادی‌ فراگیر نمی‌شود؟

دویچه وله

چهاردهه تلاش جمهوری اسلامی برای ارائه الگوی مورد تأیید خود به زنان موفق نبوده است. مقاومت زنان در برابر ارزش‌‌های حکومتی هم هرگز حرکتی فراگیر نشده است. محبوبه‌ عباسقلی‌زاده می‌گوید سرکوب زنان برای حکومت هزینه ندارد.

بازداشت یک دخترنوجوان به دلیل انتشار ویدیوی رقص در شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام، اجبار او به اعتراف و پخش این اعتراف اجباری در رسانه‌ ملی بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های بین‌المللی داشته است. مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما می‌‌گوید “مردم” خواستار پخش اعترافات بازداشتی‌های اینستاگرامی بودند. محمد حسین رنجبران تأکید کرده که مقام قضایی درخواست کرده بوده تا موضوع این افراد حتما رسانه ای شود و در ادامه اعترافات اجباری بازداشت‌شدگان را “وظیفه ذاتی رسانه ملی” خوانده است.

رسانه ملی چندین دهه است تلاش می‌کند با “فرهنگ‌سازی”، الگوی مورد تأکید مقامات حکومتی از “زن شایسته” را به جامعه ایران تحمیل کند. در این میان آن بخش از زنان جامعه ایران که پس از ۳۹ سال آموزش “ارزش‌ها” و اجبار برای رعایت آنها حاضر به پذیرش الگوی  حکومتی نیستند، تحقیر و سرکوب می‌شوند. محبوبه عباسقلی‌‌زاده روزنامه‌نگار و فعال حقوق‌زنان می‌گوید سرکوب زنانی که برای آزادی‌های فردی‌شان مبارزه می‌کنند، برای حکومت هزینه‌ای ندارد و همزمان توجه افکار عمومی را از مشکلات بزرگ‌تر منحرف می‌کند.