هرانا
روز سهشنبه ۱۰ مهرماه، مریم اکبری منفرد، گلرخ ایرایی و آتنا دائمی سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین با دستور شفاهی رئیس بند زنان این زندان به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند. دلیل این امر درگیری لفظی و شعار دادن توسط این زندانیان در سالن ملاقات عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم اکبریمنفرد، گلرخ ایرایی و آتنا دائمی سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از روز سهشنبه ۱۰ مهرماه به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند.
یک منبع مطلع از وضعیت این زندانیان در گفتگو با هرانا گفت: “این ممنوعیت به دستور رئیس بند زنان این زندان به صورت شفاهی ابلاغ شده و دلیل این امر نیز درگیری لفظی و شعار دادن توسط این زندانیان در سالن ملاقات ذکر شده است. این زندانیان درخواست نشان دادن حکم ابلاغ و اتهام عنوان شده را داشتند که رئیس بند زنان در پاسخ گفته است که این حکم از طرف مدیریت زندان، آقای چهارمحالی و دادستانی به طور شفاهی ابلاغ شده است.
همچنین زندانیان مذکور روز شنبه ۱۸ شهریورماه نیز مقابل بازرسی غیرقانونی در سالن ملاقات مقاومت کرده و شورای انضباطی زندان بدون حضور ایشان و دادن حق دفاع به این سه زندانی، جلسهای تشکیل داده و در همان شورا تصمیم به سه هفته ممنوعالملاقاتی برای زندانیان گرفته و بدون حکم کتبی و به صورت شفاهی به آنان ابلاغ شده است”.
این منبع در ادامه افزود: “همچنین باید اشاره کرد که خانم اکبریمنفرد مادر سه فرزند بوده که دو دختر بزرگ وی دانشجو و دختر کوچک ایشان نیز دانشآموز است و از این رو با همزمان با آغاز سال تحصیلی، روز ملاقات هفتگی برای این زندانی باید طبق روال سابق تغییر میکرده که با کارشکنیهای رستمی، نماینده دادستانی این عمل تاکنون انجام نشده است. این در حالی است که مریم اکبریمنفرد به مدت ۹ سال است که بدون حتی یک روز مرخصی تحمل حبس میکند و در این مدت فرزندان خود را در سالن ملاقات میبیند و اگر این تغییر در روزهای ملاقات صورت نگیرد وی قادر به ملاقات فرزندانش نیست”.
لازم به یادآوری است، روز یکشنبه ۱۸ شهریورماه پس از اعدام رامین حسین پناهی و لقمان و زانیار مرادی، سه تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، مسئولان سالن ملاقات زندان اوین در اقدامی خلاف روال معمول خانمها آتنا دائمی و گلرخ ایرایی که به این اعدمها واکنش نشان داده بودند را مورد بازرسی بدنی چندباره قرار داده که با پیگیری این زندانیان مشخص میشود که این عمل سلیقهای به دستور رییس زندان صورت گرفته و وزیری، معاون دادیار وعده رسیدگی را به زندانیان سیاسی زن داده است.
لازم به ذکر است، مریم اکبری منفرد در تاریخ دهم دی ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت و در خردادماه سال بعد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام این زندانی “محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران” بوده اما خود آن را وارد ندانسته است.
گلرخ ابراهیمی ایرایی در تاریخ ۱۵ شهریور سال ۹۳ به همراه همسرش آرش صادقی بازداشت و دو روز در خانه امن سپاه نگهداری و سپس بعد از تحمل ۲۰ روز سلول انفرادی در بند ۲-الف سپاه با تودیع وثیقه ۸۰ میلیون تومانی آزاد شد. ماموران سپاه ثارالله در تاریخ سوم آبان ماه سال ۹۵ بدون احضاریه کتبی جهت اجرای حکم حبس بازداشت کردند. قاضی صلواتی وی را درحالی که در بیمارستان تحت عمل جراحی بود، به طور غیابی به اتهامات “توهین به مقدسات، اجتماع و تبانی علیه نظام” به ۶ سال حبس محکوم کرد که این حکم با اعمال ماده ۱۳۴ به ۵ سال کاهش یافت و بعد از مدتی شامل عفو شده و به ۲ سال و نیم تقلیل پیدا کرد.
آتنا دائمی نیز در تاریخ ۲۹ مهرماه ۹۳ بازداشت شد و بعد از نگهداری به مدت ۸۶ روز در سلول انفرادی بند ۲-الف مورخ ۲۴ دی ماه به بند نسوان منتقل شد. در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد. ۲۶ بهمن ۹۴ تودیع وثیقه ۵۵۰ میلیون تومانی آزاد شد و دادگاه تجدید نظر وی در مردادماه ۹۵ برگزار شد. در این دادگاه حکم وی به ۷ سال تقلیل یافت و در تاریخ هفتم مهرماه همان سال به وی ابلاغ شد. مورخ ششم آذرماه بدون دریافت احضاریه در منزل پدری بازداشت و در اجرای احکام دادسرای اوین با اعمال ماده ۱۳۴ حکم نهایی به ۵ سال حبس کاهش پیدا کرد.
هرانا پیشتر در تاریخ ۶ مهرماه سال جاری، طی گزارشی به شرح مشکلات و جدیدترین لیست اسامی زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین پرداخته بود.