روستاییان و زنان بیشترین گروه بیسوادان

تسنیم

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بیسوادی در زنان بیشتر است و شکاف ۱۲ درصدی بین درصد باسوادی شهری‌ها و روستایی‌ها و شکاف ۷ درصدی بین زنان و مردان در نرخ باسوادی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی باقرزاده در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یک‌ساله وزارت آموزش و پرورش در دبیرستان البرز اظهار کرد: 87 درصد جامعه هدف ما زنان و دختران هستند و 45 درصد جامعه هدف روستایی هستند.

وی افزود: سوادآموزی زنان و دختران عشایر در 7 استان به تعداد 3200 نفر در حال اجراست و در 5 استان نیز عشایر به تعداد 3100 نفر تحت پوشش قرار می‌گیرند.اقدام دیگر آموزش زندانیان است و سال گذشته 3500 زندانی بیسواد در چهار پادگان تحت آموزش قرار گرفتند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره سوادآموزی اتباع خارجی گفت: 227 هزار نفر از اتباع خارجی تحت پوشش قرار گرفتند که هزینه آموزش 217 هزار نفر توسط دولت پرداخت می‌شود و هزینه سایر افراد را نهادهای بین‌المللی پرداخت می‌کنند و در حال مذاکره با سازمان‌های امدادی هستیم که اولویت آنها سوادآموزی گروه سنی زیر 20 سال است.

باقرزاده بیان کرد:‌ هم‌اکنون در 12 استان درصد باسوادی به بالای 97 درصد و در 6 استان به بالای 96 درصد رسیده است و تعداد بیسوادان در جمعیت سنی فعال به 250 هزار نفر کاهش یافته است. از سوی دیگر 13 میلیون جمعیت 15 تا 49سال داریم که سطح سوادشان تا ابتدایی و متوسطه اول است و نیازمند توانمندسازی هستند که باید درقالب نظام بزرگسالان دنبال شود.

وی درباره اجباری شدن آموزش گفت: اکنون آموزش اختیاری است و اگر فردی بخواهد زودتر از نظام آموزشی خارج شود حاکمیت نمی‌تواند از او ممانعت کند چون قانونی در این باره نداریم.

باقرزاده درباره تعیین تکلیف استخدامی آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس آموزشیاران مستمر بالای دو نفر که قبل از سال 92 با ما همکاری داشتند باید در یک آزمون داخلی شرکت و اگر پذیرفته شدند دوره‌های ضمن خدمت را طی کنند باید آیین نامه‌ای برای این قانون تهیه شود که جزئیات و شرایط شرکت در این آزمون را مشخص می‌کند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه درصد بیسوادی در بین روستاییان بالاتر از ساکنان شهرهاست، گفت: بیسوادی در زنان بیشتر است و شکاف 12 درصدی بین درصد باسوادی شهری‌ها و روستایی‌ها و شکاف 7 درصدی بین زنان و مردان در نرخ باسوادی وجود دارد بنابراین 78 درصد فعالیت‌های سوادآموزی ما مربوط به زنان است.