برنا
سهیلا جلودار زاده گفت:«بعضا قوانین حمایتی موجب می شود کارفرمایان رغبت کمتری به استخدام بانوان متاهل داشته باشند زیرا که باید شرایطی خاصی برای این افراد در نظر گرفته شود که کارفرمایان این شرایط خاص را برنمیتابند.»
به گزارش خبرنگار حوزه زنان خبرگزاری برنا، در سال های اخیر حضور و نقش زنان در حیطه اشتغال و بازار کار پررنگ تر شده است اما باز هم باید گفت که سهم زنان در اشتغال کشور نزدیک به 17 درصد است. این درصد از حد مطلوب بسیار پایین تر است . یکی از مشکل هایی که گریبانگیر زنان جویای کار جامعه را گرفته است موانع استخدامی است. کارفرمایان بیشتر ترجیح می دهند که مردان را استخدام کنند و اگر هم زنی را استخدام کنند، باید نسبت به سایر مردان از نظر تجربه و بار علمی در حد بسیار بالاتری باشد اما در این بین زنانی هستند که علی رغم قوانین حمایتی بسیار محجور مانده اند و آن هم زنان متاهل هستند. کارفرمایان بسیاری بخصوص در شرکت های خصوصی و نیمه دولتی به محض اطلاع از متاهل بودن زن، فرد را در اولویت آخر استخدامی قرار می دهند !
در خصوص معضل و مشکلات استخدام زنان متاهل، با سهیلا جلودارزاده، نماینده تهران و عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت و گویی داشتیم که در ادامه می خوانید.
سهیلا جلودارزاده در علت شکل گیری این مشکل با بیان اینکه این مسائل باید در بطن فرهنگی جامعه حل شود گفت : «بعضا قوانین حمایتی موجب می شود کارفرمایان رغبت کمتری به استخدام بانوان متاهل داشته باشند.»
او در خصوص راهکار حل این معضل با توجه به رشد آمار زنان تحصیلکرده و متقاضی کار که بعضا جمعی از آنان متاهل هم هستند چنین بیان داشت :«انتخاب نیروی کار از حقوق کارفرما است و نمی توان کارفرما را اجبار به استخدام نیروی کاری کرد که تمایلی به استخدام آن ندارد. برای بخش خصوصی هم ما نمی توانیم اجباری در به استخدام در آوردن نیرو کار اعمال کنیم اما این اختیار را برای بخش های دولتی داریم. این مسائل باید از طریق فرهنگسازی حل شود و یکی از مراجع بسیار قدرتمند در فرهنگ سازی، سازمان های مردم نهاد هستند.کارفرما ها باید مسائل انسان دوستانه را نیز در کنار مسائل مالی در نظر بگیرند. همچنین بانوان متاهل هم باید در نظر داشته باشند که در کنار خانواده شان، شغلشان را نیز مدیریت کنند و سعی خود را در اجرای وظیفه خود به نحو احسن به کار گیرند.»
وی با مطرح کردن این مبحث که می توان از طرح های تشویقی در راستا مشکلش کار برای زنان متاهل بهره جست ادامه داد: به عنوان مثال قسمتی از مالیات از کارفرمایانی که بانوان متاهل را استخدام کردند گرفته نشود. البته در خصوص نیروهای خاص حمایتی مثل نیروهای زیر نظر بهزیستی باید گفت که می توان سهمیه هایی در نظر گرفت و کنترل کرد.بیشتر مشکلات در حیطه استخدام، به سمت بانوانی برمی گردد که متاهل و بعضا مادر هستند و در استخدام با اولویت های متفاوت کارفرما روبرو می شوند. حتی طرح هایی نظیر کارمادرانه هم مطرح شده اما این خود باعث می شود کارفرما رغبتی به استخدام مادران متاهل نداشته باشد زیرا که باید شرایطی خاصی برای این افراد در نظر گرفته شود که کارفرمایان این شرایط خاص را برنمیتابند.»