لحاظ نکردن تصویر زنان در دیوارنگاره میدان ولیعصر

افکارنیوز

امانی گفت: لحاظ نکردن تصویر زنان در دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج)، نادیده گرفتن ۵۰ درصد از اقشار جامعه است.

به گزارش افکارنیوز، شهربانو امانی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران تذکری در خصوص دیوارنگاره میدان ولیعصر تهران با موضوع جام جهانی فوتبال داد.

وی گفت:اخیراً دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر تهران به موضوع جام جهانی فوتبال اختصاص داشته و اقوام مختلف کشورمان را انشان می‌دهد که جام زرین مسابقات را در دست گرفته‌اند. اما در این تصویر هیچ نمودی از نیم پیکره جامعه یعنی زنان نبود.

عضو شورای شهر تهران افزود: این بیلبورد در یکی از معابر اصلیپایتخت نصب شده و به نوعی می‌خواهد وحدت میان اقوام را نشان دهد اما ۵۰ درصد از جمعیت کشور را نادیده می‌گیرد. گویی قهرمان و ملت فقط مردها هستند. این امر نشان‌دهنده کج سلیقگی و نادیده گرفتن جمعیت ۵۰ درصدی کشور است.

امانی ادامه داد: زیر تصویر طرح بیلبورد نوشته شده بود: «با هم قهرمانیم. یک ملت، یک ضربان قلب» اما در تصویر ابتدایی طرح هیچ زنی حضور نداشت و نبودن حتی یک زن در این بیلبورد این شائبه را در ذهن ایجاد می‌کرد که زنان نقشی در جامعه ندارند.

وی بیان کرد: مسئولینی که این طرح را به نمایش گذاشتند، برای زنان همان نقش سنتی مردسالارانه را ترویج می‌کنند و تغییر یک بیلبورد، تغییری در ماهیت دیدگاه‌های آنها ایجاد نمی‌کند. مشخص است که اینها با حضور زنان در صحنه‌های مختلف جامعه موافق نیستند وگرنه می‌توانستند پس از قهرمانی دختران ایرانی در مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا چند تابلو را به این موضوع اختصاص می‌دادند.

امانی اضافه کرد:‌زنان در فوتسال قهرمان شدند و خانم الهه احمدی، قهرمان تیراندازی شد اما به جای اینکه امکانات بیشتری در اختیار آنان قرار دهنده باز هم شاهد بروز این تفکر هستیم که معتقد است اگر زنان را از جامعه حذف کند ارکان خانواده حفظ شده و جامعه اصلاح می شود در حال حاضر، نسل جوان پدران، همسران و پسران بر این باورند که برای رسیدن به توسعه پایدارکشور، می‌بایست زنان و مردان شانه به شانه یکدیگر در تمامی بخش های جامعه تلاش کنند.

وی گفت: اگر براساس حقوق شهروندی در این مورد از مردم نظرسنجی کنند، خواهند دید که نظر اقشار مختلف مردم به اظهارات من نزدیک است حضور زنان در تمام عرصه های اجتماعی لازم و ضروری است. در کجای تاریخ، مردان در غیاب زنان توانسته اند پیروز شوند؟ تجربه نشان داده است که حضور زنان در اجتماع، مؤثر و کارآمد است، این به دلیل متفاوت بودن نوع نگاه زنانه با نگاه مردانه است. این دو نگاه مکمل یکدیگر هستند و ما برای اداره جامعه به هر دو این نگاه‌ها نیاز داریم.

وی ادامه داد: امروز نزدیک به یک سال است که اصلاح‌طلبان با رأی قاطع مردم تهران، ری و شمیرانات در شورا و شهرداری منتظر هستند و مردم انتظار بیشتری از آنها دارند. تفکر 14 ساله اصولگرایان هنوز در مدیریت شهری وجود دارد و متأسفانه هنوز رویکرد جدید مدیریت شورا و شهرداری را جدی نگرفتند. در این دوره برای اولین بار پس از 14 سال شهرداری تهران به مناسبت روز زن تصاویر مشاهیر زن را در شهر منتشر کرد. این اقدام بسیار باارزش بود این روند باید ادامه داشته باشد نه اینکه با اقداماتی این موضوع را زیر سؤال برد. لذا جای خالی زنان در دیوارنگاره میدان ولیعصر قابل قبول نبود.

امانی گفت: بعد از جنجالی شدن بیلبورد جام جهانی و مطرح شدن آن در فضای مجازی مسئولان واکنش‌های متضاد و مختلفی را به این بیلبورد نشان دادند. اینجانب نیز مصاحبه‌ای بر علیه این طرح انجام دادم و قرار بود امروز این موضوع را به شهردار تهرانتذکر دهم ولی به دلیل حذف زودهنگام این بیلبورد از دادن تذکر منصرف شدم.

عضو شورای شهر تهران گفت:‌شیرینی تغییر و اصلاح به موقع این بیلبورد با پیروزی فوتبال ایران در مقابل تیم ملی مراکش در جام جهانی دو چندان شد. اینجانب از شهردار محترم تهران به خاطر دستور تغییر سریع این دیوارنگاره تشکر می‌کنم و از  ایشان انتظار دارم به عنوان شهرداری اصلاح‌طلب این تفکر مردم‌سالارانه را از شهرداری تهران حذف کند و با مدیرانی که سعی بر القای این موضوع به جامعه دارند برخورد مقتضی را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ضمن تشکر از حساسیت جامعه به ویژه خبرنگاران و شبکه‌های مجازی و تذکر صاحبنظران و مسئولین از شهردار محترم تهران می‌خواهم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه و در راستای شفاف‌سازی هزینه طراحی، چاپ و نصب این بنر را به اطلاع عموم برساند. پس یادمان باشد که «با هم قهرمانیم، یک ملت یک ضربان، یک ملت از زن و مرد».