گله فراكسيون زنان مجلس از پخش نشدن قهرماني فوتسال بانوان صدا و سيما

شرق

از خانم هاي نماينده اصرار و از آقايان مسئول انکار. به دليل برخي مسائل و پروتکل ها صداوسيما باز هم زير بار پخش مستقيم فوتسال زنان ايران نرفت. آن هم در شرايطي که نمايندگان مجلس تاكيد دارند قهرماني زن ايراني با پوشش اسلامي سزاوار ترويج و نمايش در سيماي ملي است.    دختران فوتسال باز هم قهرمان آسيا شدند اما تلويزيون ايران نه تنها بازي را پخش مستقيم نکرد که در اعلام اين بازي حتي نوشتن يک زيرنويس را از آنها دريغ کرد و به جاي آن، شبکه ورزش به پخش مستقيم مسابقه هاکي تيم هاي اروپايي پرداخت. اقدامي که حالا زنان اصلاح طلب مجلس دهم را گله مند کرده است.
پروانه سلحشوري، رئيس فراکسيون زنان به «شرق» مي گويد «ورزش قهرماني براي زن و مرد ايراني غرور آفرين است. دختران ايراني الگو مي خواهند و متاسفانه چنين الگويي در حد قهرماني آسيا از تريبون رسمي تلويزيون ايران دريغ مي شود. اين مسائل دلسردکننده است و اميدواريم تمهيدي انديشيده شود تا ورزش زنان جدي گرفته شود». سلحشوري همچنين از پيگيري فراکسيون زنان در همين زمينه خبر داده و عدم دسترسي به مسئولان. به گفته او «شايد رويکرد مخالفان پخش مسابقه فوتسال زنان آسيا اين باشد که زنان به يک باور قهرماني دست يافته و برخي همين رويکرد و باور خوشايندشان نباشد».

        پخش تصوير زن ورزشکار حتي با حجاب هم قدغن است؟
او در همين زمينه به مخاطرات و مشکلات پيش روي زنان ايراني اشاره دارد و اينکه «دختر ايراني با پوشش کامل جلوي دوربين مي رود. حريف هم لباس فوتبال بر تن دارد که پوشش ورزشي است. نمي دانم مشکل کجاست؟ مگر ما از صداوسيما انواع سريال ها و فيلم ها را پخش نمي کنيم که در آنها زنان حجاب اسلامي ندارند. از اين منظر و با درنظرگرفتن سياست هاي کنوني صداوسيما خب پخش فوتسال زنان چه ايرادي دارد؟».
به گفته او «ناظران مجلس در صداوسيما نيز در اين زمينه کوتاهي کرده اند. نماينده مجلس نماينده همه مردم است. اگر اجحافي به زنان ورزشکار و بازنمايي تلاش آنها در تلويزيون باشد، از نماينده انتظار مي رود در اين زمينه تذکر داده و پيگير وضعيت باشد».
غلامرضا کاتب و قاضي زاده هاشمي دو عضو ناظر مجلس در صداوسيماي ايران هستند و گويي نقد سلحشوري به اين دو وارد است.

گفتند امکان نمايش فوتسال زنان وجود ندارد
طيبه سياوشي، رئيس کميته ورزش کميسيون فرهنگي مجلس نيز با برخي مقام هاي مسئول در صداوسيما صحبت کرده و آنها نيز به او گفته اند به دليل سياست هاي صداوسيما امکان پخش بازي ها وجود ندارد. او همچنين به «شرق» گفته در تماس با مقام هاي صداوسيما از آنها خواسته تا دست کم براي بازپخش برنامه اقدامي شود. به هر شکل در صورت پيروزي ناچار هستند تصاويري از دختران ورزشکار از تلويزيون پخش كنند و چه بهتر بود كه امكان پخش مستقيم مسابقه فراهم مي آمد.
او همچنين به «شرق» خبر داده که با برخي ديگر از مسئولان نيز در حال لابي و پيگيري هستيم و شايد بتوانيم در آينده در اين زمينه راه حلي بجوييم.
امروز برخي مقام هاي مسئول صداوسيما به کميسيون فرهنگي مجلس خواهند آمد و سياوشي اميدوار است مسئولان حاضر در اين نشست به طور دقيق پاسخ گوي موانع پخش ورزش زنان در صداوسيماي ملي باشند.

ضرورت نمايش قهرماني زنان محجبه در تلويزيون
سلحشوري همچنين مي گويد «دختران ما در برابر تيم هايي بازي مي کنند که دسترسي برابري به امکانات دارند اما زنان فوتباليست ما از امکانات و بودجه ورزشي گرفته تا توجه مسئولان در همه موارد با مضيقه مواجه اند».
فاطمه ذورالقدر پيروزي زنان فوتسال ايران را غرورآفرين توصيف کرده و مي گويد «همين پيروزي نشانه مهمي است که چرا ما زنان مجلس مدام در نشست ها و جلسه ها بر ضرورت ورود زنان به ورزشگاه تاكيد مي کنيم. اخيرا نيز وزير ورزش در جلسه کميسيون فرهنگي به تدوين شيوه نامه اي براي تسهيل ورود زنان به ورزشگاه اشاره داشتند. خبري که مي تواند زمينه ساز يافته هاي مثبتي در آينده باشد». او نيز معتقد است «وقتي سريال ها و فيلم هاي خارجي با نمايش پوشش متفاوت زنان در سيماي ملي پخش مي شود، شايسته نيست که ورزش قهرماني زنان ايران جايي در تلويزيون نداشته باشد. اين افتخار ملي بايد در لايه هاي مختلف کشور ترويج شده و سندي باشد بر حقانيت زن مسلمان و قهرمان ايراني».

تكليف را مشخص كنيم
كريم حسين زاده، رئيس فراكسيون حقوق شهروندي نيز به «شرق» مي گويد «موضوع پخش نشدن فوتسال زنان از صدا و سيما نيست مسئله ناديده گرفتن زنان در ورزش است. حال چه در مقام تماشاگر و چه در مقام ورزشکار. بدون ترديد حذف بخش بزرگي از جامعه از ميدان هاي ورزشي و بي توجهي به حقوق شهروندي آنان تبعات منفي در جامعه خواهد داشت».
او همچنين تاكيد كرده «بعضي چيزها را مدام به تعويق نيندازيم و تصميم گيري بکنيم. اين تعويق ها هزينه به بار خواهد آورد. بالاخره يک روز بايد با موضوع روبه رو شويم. نمي شود با پاک کردن صورت مسئله فکر کنيم موضوع حل شده است. زنان و انرژي مضاعف آنان به عنوان نيمي از جامعه نبايد خدايي ناکرده نا ديده انگاشته شود. بايد از اين نيرو در راستاي توسعه کشور استفاده کرد نه اينکه آنان را از مناسبات رسمي حذف کنيم».
پيگيري هاي فراکسيون زنان مجلس براي تسهيل در پوشش و پخش مسابقات قهرماني زنان ادامه دارد.