جولان شیشه وارداتی در بازار موادمخدر/ تغییر الگوی مصرف شیشه در زنان

فارس

خبرگزاری فارس: جولان شیشه وارداتی در بازار موادمخدر/ تغییر الگوی مصرف شیشه در زنان

معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی گفت: با وجود انهدام آشپزخانه های تولید شیشه در کشور، چون مصرف شیشه کاهش نیافته، برخی احتمال می‌دهند که شیشه از خارج از کشور و از آن سوی مرزها وارد می‌شود.
فرید براتی در گفت‌وگو با خبرنگار شهری و رفاهی خبرگزاری فارس، گفت:‌ با وجود اینکه بسیاری از آشپزخانه‌های تولید شیشه در کشور تولید و منهدم شده است، اما هنوز هم شیشه در کشور تولید می‌شود.

وی ادامه داد: چون مصرف شیشه کاهش نیافته، برخی احتمال می‌دهند که شیشه از خارج از کشور و از آن سوی مرزها به ایران وارد می‌شود.

براتی گفت:‌ اگر کارزار رسانه‌ای در رابطه با آگاه‌سازی مردم از عوارض و خطرات مواد مخدر برگزار می‌کنیم، به دنبال تغییر نگرش جامعه هستیم که در مورد شیشه تا حدی به آن رسیده‌ایم و مردم باور دارند که شیشه ماده مخدری خطرناک است.

وی با اشاره به اینکه برای سایر مواد مخدر نیز به دنبال همین نگرش هستیم، گفت: طبق گزارش‌هایی که ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده، پیش‌سازهای تولید شیشه در کشور کم شده و از طرفی، نظارت و حساسیت نیروی انتظامی برای شناسایی آشپزخانه‌ها بیشتر شده است.

معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی افزود: به همین دلیل این احتمال را می‌دهیم که خارج از کشور شیشه ساخته و سپس وارد شود، چرا که مصرف آن تغییری نکرده و کم نشده است.

وی تصریح کرد: اکنون اغلب معتادان 2 یا چند ماده‌ای شده‌اند، یعنی چند ماده مخدر را همزمان مصرف می‌کند و برخی از الگوها هم تغییر کرده است، به طور مثال در زنان معتاد متجاهر مصرف شیشه بالا نبوده، اما اکنون می‌بینیم که نزدیک به 80 درصد شده در حالی که هنوز مصرف شیشه در مردان معتاد متجاهر حدود 56 درصد است.