فارس
عضو کانون شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به موضوع امنیت شغلی گفت: دریکی از واحدهای تولیدی یکی از اعضای شورای کارگری به خاطر مطالبه حقوحقوق خود از مدیرعامل در مورد اضافهکار و حق نوبت، قراردادش لغو و اخراج شده است.
به گزارش خبرگزارش فارس از تبریز، «همیشه نیروی انسانی بزرگترین ثروت یک کشور است »1 «چراکه اگر یک کشور مایل است که اقتصاد پیشرفتهای داشته باشد، اقتصاد مستقلی داشته باشد، رونق اقتصادی به معنای واقعی داشته باشد، باید به قشر کارگر اهمّیّت بدهد؛ چون کارگر، ستون فقرات اقتصاد تولیدی و کاری در کشور است؛ بلاشک اینجور است »2 حال در بین همه کشورها « کارگر ایرانی یکی از بهترین کارگرهای دنیا است»3 « از روز اوّلی که این انقلاب به پیروزی رسید، دشمنان …. از روز اوّل سعی کردند کارگرها را به یکشکلی وادار کنند که تأثیر سیاسی منفی روی نظام جمهوری اسلامی بگذارند. و همیشه کارگر، جانب جمهوری اسلامی را گرفته، جانب نظام را گرفته و از نظام حمایت کرده است. …. جمهوری اسلامی و همهی دستاندرکاران باید سپاسگزار جامعهی کارگری باشند»4
در کنار همه مسائل در جامعه کارگری «امنیت شغلی یکی از الزامات است؛ »5 « اگر ذهن کارگر مشغول باشد که آیا فردا در این کارگاه خواهد بود یا نه، دستش به کار نمیرود؛ باید امنیت شغلی به وجود بیاید؛ این هم راههایی دارد، این هم باز از مسئولیتهای مسئولین گوناگون دولتی و مدیران و کارفرمایان و دیگران است؛ …. باید کاری کنند که امنیت شغلی وجود داشته باشد»6
چند سالی است که مقام معظم رهبری بارها این سخنان را تکرار میکنند اما گذشته از همه مشکلات اقتصادی، جامعه کارگری گلایهمند از قوانین و مقرراتی هستند که روزبهروز امنیت شغلی و معیشتی آنها را تهدید میکند، قوانینی که بهجای بخشیدن حس آرامش به جامعه کاری، هرروز آنها را آشفتهتر میکند و شاید به دلیل عدم درک صحیح نمایندگان و دولتمردان از وضعیت زندگی کارگری باشد.
زندگی کارگری یعنی برگ قراردادهای یکماهه و استرسهای اینکه آیا تمدید قرارداد خواهم شد، کارگری زندگی با حقوق قانون کار و بعضاً کمتر از آن،زندگی کارگری یعنی نگاههای کودکانه به دستهای پرچین و چروک و خالی پدر، زندگی کارگری یعنی تلاش شبانهروزی بدون بیمه تأمین اجتماعی، زندگی یک کارگر را فقط یک کارگر میتواند بفهمد و لاغیر…
طی این گزارش بخشی از دردهای جامعه کارگری از زبان نمایندگان جامعه کارگری مطرح میشود که خواندن آن خالی از لطف نیست، در روزهای اخیر در نشست استاندار آذربایجانشرقی با نمایندگان تشکلهای کارگری استان مسائلی مطرح شد.
تا زمانی که کارگران از امنیت شغلی و مالی برخوردار نباشند فرمایشات مقام معظم رهبری در حد شعار باقی خواهد ماند
در این نشست کریم صادقزاده، دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجانشرقی و رئیس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تبریز بابیان اینکه کانون و مرکز ثقل عملیاتی شدن شعار سال که توسط مقام معظم رهبری بیانشده مبنی بر سال حمایت از کالای ایرانی، کارگران ایرانی هستند،اظهار داشت: اما تا زمانی که کارگران از امنیت شغلی و مالی برخوردار نباشند فرمایشات مقام معظم رهبری در حد شعار باقی خواهد ماند و در این خصوص باید عنایت ویژهای نسبت به کارگران صورت گیرد.
وی با اشاره به سخنان رئیسجمهور در سخنرانیهای خود در رابطه با مسائل و مشکلات کارگری ادامه داد: یکی از برنامههای دولت ساماندهی 85 درصد کارگران قراردادی بوده که امیدواریم محقق شود تا وضعیت موجود در جامعه هرچه زودتر رفع شود.
مانع تراشی شهرداری برای بیمارستان 327 تختخوابی تامین اجتماعی تبریز
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجانشرقی بابیان اینکه موضوع بیمارستان 327 تختخوابی باید رفع شود، گفت: متأسفانه برخی مانعتراشیها توسط شهرداری انجام میشود که باید از اینگونه مانعتراشی به خاطر کارگران خودداری کنند.
اخراج کارگری با بیش از 18 سال سابقه کار غیرقابلقبول است
در ادامه این نشست ناصر چمنی رئیس انجمنهای صنفی کاری استان بابیان اینکه مشکل در واحدها و جامعه کارگری نیست، افزود: متأسفانه کارفرماهایی وجود دارند که از شرایط موجود سوءاستفاده کرده و همانگونه که بر خود حق میدانند که حقوق کارگر را بهموقع بپردازند این حق را هم به خود میدهند که کارگری با 18سال سابقه را اخراج کنند و این مایه تأسف است.
عضو شورای عالی کار تأکید کرد: به این کارفرما نمیشود گفت یک کارفرمای خوب، از جامعه کارفرمایی تقاضا داریم با چنین کارفرماهایی گفتوگو کرده و از وقوع چنین پیشگیری کنند، نباید در استان چنین اتفاقهایی بیفتد.
امنیت شغلی کارگران بهشدت تهدید میشود
وی ادامه داد: امنیت شغلی کارگران بهشدت تهدید میشود، دریکی از واحدهای بزرگ استان نماینده تشکل کارگران که به مقام معظم رهبری نامه نوشته بودند به همراه چند نفر دیگر از کار برکنار شدهاند، بهطوریکه کمسابقهترین کارگر در بین دیگر کارگران 12 سال سابقه دارد.
چمنی بابیان اینکه هرچند تلاشهای بسیاری برای رفع مشکلات کارگری انجام میشود اما این به معنی نبود مشکلات نیست، اضافه کرد: اینکه کارفرمایانی با واردات فنّاوری جدید، برای خود این حق را ایجاد میکنند که کارگری با 19 سال سابقه کاری که پس از 20 سال مشمول سخت و زیانآور میشود، اخراج کند در آینده استان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید با چنین مدیرعاملانی برخورد شود، اگر اصل 44 نبود این مدیرعاملان نمیتوانستند کارخانهای کوچک احداث کنند اما امروز به لطف اصل 44 صاحب کارخانه شدهاند.
عضو انجمنهای صنفی کشور ادامه داد: باید از اخراج کارگران باسابقه جلوگیری شود، متأسفانه برخی واحدهای بزرگ که خود افتخاری برای استان هستند، اجازه ایجاد تشکلهای کارگری را نمیدهند، این جای تأسف است.
وی بیان کرد: مدیران بزرگ باید نهادها و تشکلهای کارگری را به رسمیت بشناسند، چراکه تشکلهای کاری بازوی مدیریت در رفع مشکلات کارگری هستند.
در ادامه نشست، چنگیز قاسمی رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان بابیان اینکه در استان باید ستاد اجرایی در راستای حمایت از کالای ایرانی با حضور استاندار و دادگستری و اداره صنایع تشکیل شود، ادامه داد: در این ستاد باید خواهش یا تکلیف شود شرکتها واحدهای استانی تجهیزات و لوازم موردنیاز خود را از واحدهای داخلی استان خریداری کنند و در قبال این موضوع واحدهای مکلف شوند تا سطح کیفی محصولات خود را ارتقا دهند.
عضو کانون شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به موضوع امنیت شغلی گفت: در یکی از واحدهای تولیدی، یکی از اعضای شورای کارگری به خاطر مطالبه حقوحقوق خود از مدیرعامل در مورد اضافهکار و حق نوبت، قراردادش لغو اخراج کرده است.
وی خاطرنشان کرد: نماینده کارگران یکی از واحدهای استان به دفتر مقام معظم رهبری میرود، از آنجا به دفتر شخص معاون اول رئیسجمهور راهنمایی میشود و از آنجا به دفتر وزیر صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده میشود اما زمانی که جواب نامه به دستش رسید از کارخانه اخراج شده فقط به خاطر اینکه گفته 6 ماه از حقوقش پرداختنشده است.
بکارگیری دختران و زنان با 12 ساعت کار با 700 هزار تومان در واحد تولیدی
قاسمی با تأکید بر اینکه امنیت یک موهبت الهی است، امنیت جامعه کارگری نیز موضوع امنیت شغلی است، گفت: در آذربایجانشرقی 4هزار و 500 واحد وجود دارد و متأسفانه از این تعداد 10 درصد تشکل کارگری دارد مابقی تشکل کارگری ندارند، واحدی در استان وجود دارد که دختران و زنان را به کار گرفته و با 12 ساعت کار بدون بیمه تنها 700 هزار تومان حقوق میدهند. پس از شکایت و طی بازرسی ثبت بیمه انجام گرفت.
وی اضافه کرد: وقتی مأمور بازرسی به واحدها مراجعه میکند،کارگران بدون بیمه را در انبار مخفی میکند، چراکه تشکل کارگری در آن واحد وجود ندارد.
در ادامه این نشست، استاندار آذربایجانشرقی در خصوص اخراج کارگری با 18 سال سابقه کار اظهار داشت: باید در حوزه کارگری مدیریت کنیم تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد، اخراج یک کارگر بعد از 18 سال سابقه زندگی و خانواده افراد را دستخوش تحول میکند بنابراین این اتفاق، نمیتواند حرکت مقبولی باشد.
1- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 97
2- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 96
3- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 97
4- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 96
5- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 96
6- بیانات مقام معظم رهبری با کارگران در سال 95