بیش از ۲۲ هزار زن در تنکابن بابت نوع پوشش تذکر گرفتند

هرانا – فرمانده انتظامی شهرستان تنکابن گفت که در موضوع بدحجابی بیش از ۲۲ هزار نفر امسال از نیروی انتظامی شهرستان تنکابن تذکر لسانی دریافت کردند و ۴۱۰ خودرو نیز در این رابطه توقیف شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تنکابن ۲۴، رامین شمس فرمانده انتظامی تنکابن به بیان آمار اقدامات نیروی‌ انتظامی این شهرستان در یک سال اخیر پرداخت و گفت: “امسال ۲۷ هزار و ۷۴۰ نخ سیگار قاچاق، ۲ هزار و ۷۹۷ تجهیزات دیش ماهواره، ۲۹ درصد مشروبات داخلی و ۹۸ درصد مشروبات الکلی خارجی کشف کردیم”.

شمس با اشاره به برخورد با بدحجابی یادآور شد: “امسال به ۲۲ هزار و ۱۶۳ نفر توسط نیروهای انتظامی شهرستان تنکابن تذکر لسانی داده شد و ۴۱۰ خودرو که سرنشینان آن با کشف حجاب دهن‌کجی به آرمان‌های ارزشی ما کرده بودند، توسط سامانه‌ مخصوص پلیس توقیف شدند”.

فرمانده انتظامی شهرستان تنکابن در پایان بر اینکه این آمارها نگران‌کننده است تاکید کرد.

قوانین پوشش اجباری در ایران چه می گوید؟

تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی تشکیل دهنده جرم عدم رعایت حجاب شرعی است. به موجب این ماده «هرکس علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌گردد و در صورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار می‌نماید، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد».

تبصره “زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دوماه یا از ۵۰ هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد”.

پیش از وضع ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی در سال ۱۳۷۵، ماده قانونی جرم عدم رعایت حجاب شرعی ماده چهار قانون ” نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده از آنها در ملاعام خلاف شرع است یا عفت عمومی را جریحه دار کند ـ مصوب ۱۳۶۵ ” بود. برابر این ماده ” کسانیکه در انظار عمومی وضع پوشیدن لباس و آرایش آنان خلاف شرع یا موجب ترویج فساد یا هتک عفت عمومی باشد توقیف و خارج از نوبت در دادگاه صالح محاکمه و حسب مورد به یکی از مجازات‌های مذکور در ماده ۲ محکوم می‌گردند”.

برابر ماده ۳ قانون مجازات اسلامی “قوانین جزائی دربارهٔ کلیه کسانی که در قلمرو حاکمیت زمینی، دریائی و هوائی جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند اعمال می‌گردد”. بنابراین با توجه به این حکم قانونی و اطلاق تبصره مذکور، کلیه زنانی که در قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی هستند مکلف به رعایت حجاب شرعی می‌باشند و عوامل «مذهب» و «تابعیت» در تحقق این جرم مدخلیتی ندارند، لذا اگر یک زن غیر مسلمان نیز بدون حجاب شرعی در انظار عمومی ظاهر شود مرتکب جرم گشته است.