http://bashariyat.org/?p=10080
کتاب تکامل چیست ؟
در میان زیست شناسان تکاملی قرن بیستم و طرفداران داروین، بی تردید ارنست مایر در جایگاه نخست قرار می گیرد. او در عمر طولانی خود بیش از هر زیست شناس دیگری نظریه داروین را تبلیغ نموده و از آن دفاع کرد تا جایی که او را داروین قرن بیستم، یار نزدیک داروین و منتقدان او را بولداگ داروین می نامیدند. البته او بیولوژیست کم کاری نبود. او در سفرهای خود دهها پرنده جدید را شناسایی، نامگذاری و طبقه بندی نمود و به این ترتیب مقالات و کتب ریادی تالیف کرد (سیزده کتاب و بیش از سیصد مقاله). صرف نطر از عقاید و نظریات مایر، شرح زندگی او برای تمامی دانشمندان و جویندگان علم و دانش بسیار آموزنده و تاثیر گذار است. به طور مختصر تکامل چیست خوانندگان عادی و بدون دانش تخصصی درباره تکامل (فرگشت) را با این مفهوم آشنا می سازد.
کتاب از بی نهایت بزرگ تا بی نهایت کوچک
در کتابی که با قلم آقای علی افضل صمدی، در پیش رو دارید، مباحث زیر برای علاقه مندان به نجوم و کیهان شناسی به رشته تحریر در آمده است و توسط نویسنده آن رایگان در وبسایت ایشان منتشر شده است :
اجرام بی نهایت بزرگ – مقایسه ابعاد ستارگان – اجرام بی نهایت کوچک – تصویرها
فصل اول : بی نهایت بزرگ – نظریه مهبانگ و ساختار کیهان – تولد ستارگان – پرتو های موجود در ستارگان یا خورشید – مرگ ستارگان (غولهای سرخ رنگ) – کوتوله های سفید – ابرنواختر – ابرنواخترهای تاریخی – تب اختر یا فانوس دریایی در آسمان – سیاهچاله ها – مبدا خورشید – منظومه های دیگر در فضا – اثر پرتوهای خورشیدی بر روی مولکولها – فجر قطبی – چرا فجر قطبی به وجود می آید؟
کتاب دیوان عارف قزوینی
عارف یکی از برجسته ترین چهره های شعر و ادبیات قرن سیزدهم هجری شمسی است. زندگی نامه عارف قزوینی بسیار هیجان انگیز، عبرت آموز و بسیار دردناک است. دیوان اشعار عارف سرشار از طنز و هزل است و از مشکلات زمانه انتقادهای تندی می کند. یکی از مشهورترین اشعار عارف قزوینی، شعر ناله مرغ اسیر (ناله مرغ اسیر / این همه بهر وطن است) است. همچنین «از خون جوانان وطن لاله دمیده»، تصنیفیمشهور دیگری از اوست. عارف قزوینی (۱۳۱۲ – ۱۲۵۹) شاعر و تصنیفسرای نامی ایران است که تصنیفهایش به دلیل سادگی همواره توسط مردم زمزمه شده است. بسیاری از تصنیفهای عارف، از زمان سروده شدن تا به امروز بارها توسط خوانندگان پرآوازهای همچون قمرالملوک وزیری، عبدالله دوامی، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، همایون شجریان، صدیق تعریف، محسن کرامتی، سالار عقیلی اجرا شده است.
کتاب تاریخ نوین ایران
تاریخ نوین ایران اثری از م. س. ایوانف و ترجمه هوشنگ تیزابی میخاییل سرگیویچ ایوانف ایرانشناس روس و نویسنده کتب متعدد درباره تاریخ ایران. استاد علوم تاریخ در دانشگاه دولتی مسکو و مسولل کرسی تاریخ کشورهای خاورمیانه است. ایران دارای تاریخ چند هزار ساله است. در قرون ششم الی چهارم قبل از میلاد در اراضی ایران، دولت برده داری هخامنشی حکومت می کرد که در عصر خود یکی از بزرگترین حکومت های برده داری بود و مرزهای آن از غرب به دربای مدیترانه و از شرق تا رودخانه سند ادامه داشت. در قرون سوم الی هفتم بعد از میلاد در ایران پادشاهان دیگری به نام ساسانیان حکومت را در دست داشتند که در نتیجۀ لشگرکشی ها و جنگهای اعراب، این سلسه نیز سقوط کرد.
کتاب یک تمدن یک باور یک پیشوا
کتاب در مورد دو شخصیت زن (اوا-ماگدا) و دو شخصیت مرد (یوزف-آدولف) از تاریخ آلمان نازی (۱۹۱۹-۱۹۴۵) بوده. این کتاب شخصی و حاصل چند سال پژوهشم در مورد تاریخ دنیا و به خصوص تاریخ اثر گذار جنگ جهانی دوم می باشد و در این کتاب می توان به صورت مختصر و مفید به تاریخ آلمان نازی پس از جنگ جهانی اول و تا پایان جنگ جهانی دوم آشنا شد. و مهمتر از همه میتواند پاسخی باشد به پرسشی که : چرا بعد از این همه سال از پایان کار آدولف هیتلر و آلمان نازی هنوز هستند افرادی که به او و باورهای او، باور دارند. در این کتاب به قسمت های پنهان شده از تاریخ آلمان نازی و موفقیت های اجتماعی آن را که از رسانه های تبلیغاتی امروز سانسور شده آگاه خواهید شد.
کتاب قطعاتی از تاریخ معاصر ایران
از ظهور قاجاریه تا جنبش مشروطیت : عهدنامۀ ترکمنچای، قائم مقام فراهانی در واپسین روزهای زندگی، امیرکبیر در کنفرانس ارزتۀ الروم، تجزیۀ هرات و معاهدۀ صلح پاریس، میرزا رضا کرمانی و توطئه چینی کامران میرزا.
از جنبش مشروطیت تا کودتای سوم اسفند : فلک کردن تجار قند و مقدمات جنبش مشروطیت، مهاجرت کوچک به حضرت عبدالعظیم، صدور فرمان مشروطیت در ایران، حکایت فروش دختران قوچان در مجلس شورای ملی، قرارداد ۱۹۰۷ انگلیس و روسیه و مشروطه خواهان، امین السطان اتابک در صحن مجلس شورای ملی، بمباران اولین مجلس شورای ملی، مشروطه خواهان در تهران و اعادۀ مشروطیت، واکنش مجلس به اولتیماتوم روسیه در اخراج مورگان شوستر، اعضای کمیتۀ مجازات در زندان، نمایندگان ایران در مجمع اتفاق ملل ۱۹۱۹، وثوق الدوله و قرارداد ۱۹۱۹، جنبش کلنل محمدتقی خان پسیان در خراسان.
کتاب داریوش دادگر
دوران هخامنشی دورانی ویژه و سرنوشتساز در تاریخ جهان، و عصرِ ظهور نخستین دولت فراگیر ایرانی است. دورانی که به خاطر متحد شدنِ تمام اقوام و قلمروهای فرهنگی ایران زمین و تاسیس دولتی یکپارچه که به سرعت ابعادی جهانی به خود گرفت، شهرت دارد. هرچند دربارهی فر و شکوه هخامنشیان و عظمت سیاسیشان سخن بسیار است، دربارهی دستاوردهای ایشان در زمینهی تمدن و فرهنگ پژوهشهای اندکی وجود دارد. تمرکز قدرت سیاسی در ایران زمین و ظهور نخستین دولت جهانی، بیشک با پیکربندی و زایش نوع جدیدی از سوژه همراه بوده است، که میتوان آن را به پیروی از رهبران نظام هخامنشی، “منِ پارسی” نامید. منِ پارسی، نخستین شکل از انسانِ ایرانی است که با خودآگاهی تاریخی و رمزگذاریای درونزاد بر صحنهی اسناد تاریخی پدیدار میشود..
کتاب پنجاه و پنج
علی دشتی که خود از بزرگان عرصه سیاست در سراسر دوران حکومت خاندان پهلوی بوده و از نزدیک شاهد لحظات شادی و اندوه ،فراز و نشیب و اقبال و ناکامی ایران و ایرانیان در راه پیشرفت و ترقی و تمدن بوده و تلاش موثر رضا شاه و فرزندش ،محمد رضا شاه را در این راستا به چشم دیده ،با توانمندی و امانت داری کم نظیری این بخش بس با ارزش و بی نظیر از تاریخ کشورمان را به تصویر کشیده و جزئیاتی را مکشوف میسازد که دانستن آن لازمه داشتن قضاوتی صحیح و قرین به واقعیت از حوادث این دوره و دوران قبل و بعد آن است . زنده یاد علی دشتی در نگارش این کتاب همواره بر ثبت واقعیتها و بیان حقایق تاکید داشته و بسیار کوشیده تا چهره ای راستین و به دور از جانب داری و تعصب از اتفاقات آن دوره ترسیم نماید.
کتاب نا آگاهی و پوسیدگی
«ولایت فقیه» از وطن ما که می توانست بهشتی باشد، ویرانه ای ساخته است. ویرانه ای که درش ددایی و دیوانی چند، بدمنش و بدخویی، کنام جسته اند و زاغانی و بومانی چند، شوم آواز لانه ساخته. آسان نمی یابد رهانیدن این وطن از چنگال آن پتیاره، اما بایدش رهانید.
کتاب استبداد در تاریخ ایران
تاکنون از چه زاویه هایی به تاریخ ایران نگریسته شده است. عده ای معتقدند که در ایران شیوۀ تولید فئودالی حاکم بوده است و برخی نیز عقیده دارند که شیوۀ تولید فئودالی با اندکی تفاوت روبنایی در آنجا حاکم بوده است. بعضی دیگر قائل به وجود شیوۀ تولید آسیایی هستند. پاره ای از مارکسیست ها، باپیش کشیدن برخی از آثار مارکس، نتیجه می گیرند که مارکس شیوۀ تولید آسیایی را شیوۀتولید دیگری سوای فئودالیسم می داند و برخی از مارکسیست ها نیز می گویند که مارکس هیچ اشاره ای بدان نکرده است و از این رو طرح نظری مارکس که قبلاً به آن پرداخته بود