فرستنده خبر:فریبا مرادی پور
خبرگزاری هرانا – در حالی که تلاش هایی برای تسهیل امکان خروج زنان از کشور بدون اذن شوهر در جریان است، مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان مخالفت ضمنی خود را با این طرح اعلام کرد و اشاره کرد “مجوز خروج زن از کشور بدون اذن همسر با شرع اسلام در تضاد است.”
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان با بیان اینکه موضوع مجوز خروج زن بدون اذن شوهر و خروج دختران از کشور در دستورکار مجلس و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در حال پیگیری است، گفت: “حذف هر کدام از این قوانین باعث سست شدن پایههای خانواده میشود”.
وی ادامه داد: “مجوز خروج از کشور بدون اذن همسر که یکی از قوانین موجود کشور ما است، از شرع مقدس گرفته شده و برای تحکیم پایههای زندگی لازم است”.
رئیس بسیج جامعه زنان با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی به دنبال تعدیل و استثنا زدن به این قانون است، اظهار داشت: “اینکه گفته میشود این قانون برای خروج محققین و پژوهشگرانی که قصد کسب علم دارند دستوپاگیر است، اشتباه است”.
وی ترویج آموزههای فمینیستی که روحیه تعامل را میان زن و مرد از بین می برد را باعث تزلزل خانوادهها دانست و گفت: “در حال حاضر شخص خانم مولاوری معاون امور زنان ریاست جمهوری و متأسفانه مجلس شورای اسلامی به دنبال تعدیل این قانونند”.
رئیس بسیج جامعه زنان از ریاست مجلس شورای اسلامی خواست نسبت به مبانی شرعی حساسیت نشان دهد تا جامعه از مبانی دینی فاصله نگیرد.
اصلانی در خصوص حذف قوانینی مربوط به خروج دختران از کشور نیز اظهار داشت: “نمونههای بسیاری از خروج دختران جوان بدون اذن پدر نشان میدهد که این مسئله آسیبهای بسیاری را به دنبال دارد”.
وی افزود: “عموم دختران هم راضی به این مسئله نیستند و عدهای هم کاسه داغتر از آش شدهاند”.
رئیس بسیج جامعه زنان گفت: “بهتر است مجلس به فکر حذف قوانینی که به صلاح مردم تصویب شده است، نباشد؛ چراکه این قوانین مبتنی بر اخلاق و رفتارهای جمعی است و حذفشان قطعاً با واکنشهایی از سوی مردم و متدینین مواجه خواهد بود”.
سازمان بسیج جامعه زنان یکی از اقشار ۲۲ گانه سازمان بسیج مستضعفین است. این تشکل در ابتدا بسیج خواهران نام داشت و همزمان با شکل گیری بسیج مستضعفین آغاز به کار کرد. روح الله خمینی شرکت زنان در راهپیماییها را باعث تشویق و تقویت حضور مردان در خیابانها و میدانهای مبارزه میدانست. در چند سال اخیر نام آن از بسیج خواهران به بسیج جامعه زنان تغییر پیدا کردهاست تا بتواند همه اقشار زنان را در برگیرد.
قانون فعلی گذرنامه (به غیر از اصلاحیههای بعدی) ۴۳سال پیش در اسفند سال ۱۳۵۱ در مجلس شورای ملی وقت تصویب شد. قانونی که با محدودیت خروج زنان شوهردار از کشور یا امکان ممنوع الخروجشدن آنان توسط شوهر، چالشی جدی در حقوق اساسی فردی و اجتماعی بسیاری از زنان ایجاد کرده است. بهطوری که امروزه تغییر یا اصلاح مقررات مزبور به عنوان یکی از اساسیترین و مهمترین مطالبات زنان قرار گرفته و هر بار با بهانهای، این مطالبه جدی را مورد یادآوری قرار دادهاند.
فراکسیون زنان مجلس این روزها فعالتر از هر زمانی است.آنها دارند روی بند سوم ماده ١٨ قانون گذرنامه (اذن خروج زوجه از زوج براى خروج از کشور) کار میکنند. طرحی برای اصلاح قانون گذرنامه مصوبه سال ۱۳۵۱. جدای از این چندی پیش دولت هم لایحهای به فراکسیون زنان مجلس پیشنهاد داد که بر اساس آن زنانی که به عنوان نخبه علمی و ورزشی فعالیت میکنند، برای خروج از کشور نیازی به اذن شوهر نداشته باشند. نام این لایحه پیشنهادی از سوی معاونت امور زنان و خانواده،«گذرنامههای ویژه خدمت» نام داشت