نبود زیرساختهای مناسب مانعی برای ادامه تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان و بهانه ازدواج زودهنگام آنها
فرستنده خبر نوید احمد فخرالدین 1396/3/6
عضو کمیسیون آموزش مجلس ساخت مدارس شبانهروزی، به کارگیری معلمان بومی و در نظر گرفتن وسایل ایاب و ذهاب را از جمله اقدامات مناسب برای کاهش محرومیت آموزشی دختران معرفی کرد.
به گزار
ش مهرخانه، به نقل از خانه، ملت، حبیب الله دهمرده با اشاره به ضرورت ایجاد شرایط مناسب برای ادامه تحصیل دختران در مناطق محروم، روستایی و عشایری، گفت: اگرچه پس از انقلاب اسلامی، به واسطه تغییر فرهنگ جامعه، خانوادهها در مناطقی همچون سیستان و بلوچستان به دختران خود اجازه ادامه تحصیل دادند اما به دلیل ضعف امکاناتی و زیرساختی همچنان بسیاری از دختران در این مناطق از تحصیل باز میمانند.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: هرچند ساخت مدارس شبانهروزی در مقاطعی از تاریخ انقلاب راه ادامه تحصیل را برای بسیاری از دختران باز کرد اما از آنجا که این ساخت و سازها با جدیت دنبال نشد، هنوز بسیاری از دانشآموزان برای ادامه تحصیل با شرایط دشواری رو به رو هستند و البته با توجه به وضعیت آموزشی موجود تا رسیدن به شرایط مطلوب راه بسیار است.
وی طی کردن روزانه حدود 300 کیلومتر برای رسیدن به دبیرستان در جادههای بیابانی را مانعی برای تحصیلی دختران در مناطق محروم و حتی ازدواج زود هنگام آنها معرفی کرد و گفت: علاوه براین مشکلات، به دلیل عدم ارائه رشتههایی که فراگیری کمتری دارند همچون ریاضی، عموم دختران با استعدادهای متفاوت مجبور به تحصیل در رشته علوم انسانی میشوند که این مسئله عین بیعدالتی است.
به گفته عضو کمیسیون آموزش مجلس ساخت مدارس شبانه روزی، به کارگیری معلمین بومی، در نظر گرفتن وسایل ایاب و ذهاب مناسب، جلوگیری از مازاد نیروهای آموزش و پرورش در شمال استان سیستان و بلوچستان و کمبود آن در جنوب استان از جمله اقداماتی است که میتواند محرومیت آموزشی دختران را کاهش دهد ضمن آنکه باید سرانه آموزشی مناطق محروم را هم افزایش داد.