تاکید اشرف بروجردی بر ضرورت حضور زنان در اداره و مدیریت شهر

فرستنده خبر زرین تاج الیاسی  1396/1/31

اشرف بروجردی

به گزارش ایسنا، اشرف بروجردی در نشست «چرایی حضور زنان در مدیریت شهری» با اشاره به ضرورت و لزوم حضور زنان در منصب‌های مدیریت شهری، گفت: زنان کشور در سال‌های اخیر به مردانه بودن مدیریت جامعه اعتراضات زیادی داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های بزرگ در حوزه مدیریت شهری بحث مدیریت واحد شهری است، ادامه داد: مدیریت واحد شهری به این معناست که دستگاه‌های مختلف مانند مدارس، دانشگاه‌ها و تمام ظرفیت‌هایی که احتیاج به مدیریت دارند تجمیع شده و یک جا عرضه شود تا شورای شهر بتواند مشکلات زیستی را با هم حل کند.

بروجردی با بیان اینکه در قانون برنامه سوم توسعه شاهد آن بودیم که دولت باید وظایف و مسئولیت‌ها را به نهادی مانند شورا واگذار کند، اظهار کرد: اگر قرار باشد اصلاحی در روند زندگی اجتماعی به وجود بیاید شورا باید بتواند این مدیریت را در حوزه‌های مختلف اعمال کند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: شکل صحیح شورا به این شکل است که به صورت هرمی شکل بگیرد به این معنا که سلسله مراتبی باشد. ابتدا شورای محله، سپس شورای منطقه و در نهایت به شورای شهر برسد.

وی با اشاره به اینکه ضرورت حضور زنان در مدیریت شهری بستگی به نوع نگاه به زنان در اداره کردن یک مجموعه است، تصریح کرد: معمولا در خانواده زنان اداره‌کننده خانه هستند و در مدیریت شهر زنان هستند که می‌توانند اداره شهر را با یک نگاه فراگیر به خوبی انجام دهند.

بروجردی گفت: ضرورت حضور زنان در مدیریت یک جامعه بر همه روشن است و باید بتوانیم از زنان در این حوزه استفاده‌های مطلوب کنیم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در شهر ساماندهی کودکان کار است، گفت: شهرداری هنوز نتوانسته برای حل این معضل راه‌حلی پیدا کند. زمانی به شهردار وقت پیشنهاد دادیم که گرمخانه‌ای برای این کودکان فراهم کند و برای آنان لباس کار مخصوص تهیه کند تا زیر نظر یک مدیریت واحد بتوانند کار کنند ولی شهردار وقت می‌گفت من تخصص لازم را در این زمینه را ندارم و بعد از تلاش‌های زیاد خانه سبز و خانه ریحانه ایجاد شد که پس از مدتی مدیریت آنها به مردان سپرده شد و متاسفانه از این بچه‌ها سوء استفاده کرده و خانه ریحانه و سبز تعطیل شدند.

وی با اشاره به اینکه دولت باید رویکرد توزیع قدرت داشته باشد، تاکید کرد: حضور زنان در حوزه مدیریت شهری می‌تواند کمک بسزایی کند.

بروجردی با اشاره به اینکه هیچ کس حاضر نیست قدرت را واگذار کند، ادامه داد: در دولت اصلاحات اقداماتی جهت واگذاری قدرت به زنان انجام شد و حدود 200 وظیفه که قابلیت واگذاری داشتند تعریف شدند ولی در نهایت 23 وظیفه تصویب شد که در حوزه مدیریت شهری به شورای شهر و شهرداری‌ها واگذار شد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: برای آنکه بتوانیم نقش زنان را در حوزه مدیریت شهری داشته باشیم باید برای اصلاح قانون تلاش کنیم چون اگر زنان با همین وضعیت و قوانین موجود اداره شهر را بر عهده بگیرند دچار معضل می‌شوند و بعد به آنان گفته می‌شود که نتوانستند شهر را اداره کنند. در شرایط فعلی اگر زنان وارد مدیریت شهری شوند اولین مطالبه آنان اصلاح قانون خواهد بود.

وی با اشاره به اهداف شکل‌گیری شورا در سیاست‌های دولت اصلاحات، گفت: یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت اصلاحات آن بود که قدرت متمرکز نشود بلکه توزیع پیدا کند و همچنین افزایش مشارکت مردم در سرنوشت‌های سیاسی باشد.

بروجردی گفت: از سال 84 تا 88 شوراها در انزوا و حاشیه قرار داشتند به دلیل اینکه چهره‌های سیاسی در آن زمان برای اینکه رای بیاورند و در مدیریت کلان قرار بگیرند سوء استفاده کرده بودند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه این پذیرش باید در قوانین و باور مدیران وجود داشته باشد که شوراها یکی از ارکان تصمیم‌گیری هستند، گفت: از جمله آسیب‌هایی که به شورا وارد شد میزان و نحوه نظارت دستگاههای اجرایی و چالش شورا با شورای نگهبان و مجلس بوده است. خواست شوراها این است که نظارت به معنای دخالت در تصمیم‌گیری‌هایی که به ضرر شهر است، نباشد. در قانون اساسی تصریح شده که شوراها می‌توانند استانداران، فرمانداران و بخشداران را احضار و از آنها سوال کنند و حتی در انتخابات آنها مداخله داشته باشند ولی شورای نگهبان این نوع نظارت را قبول ندارد. البته قانون اساسی دچار تعارض‌هایی است به طور مثال در اصل 70، 100، 101، 102، 103 و 106 نکاتی که مرتبط با شکل‌گیری شوراها است آورده شده است ولی اگر این اصول را کنار یکدیگر قرار دهیم می‌بینیم که قانون اساسی دچار تعارض است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم از قانون اساسی عدول کنیم، گفت: اعضای شورای شهر را باید بر اساس توانمندی و شایستگی انتخاب کنیم. افرادی که شایستگی لازم را دارند باید کاندید شوند نه اینکه صرفا چون فعال یا متخصص حوزه‌ای هستند کاندید شوند بلکه باید توانمندی و شایستگی داشته باشند.

بروجردی در پایان تصریح کرد: این مساله که شوراها وابسته به بودجه شهرداری هستند،  یک معضل است و باید تلاش برای دسترسی به یک مدیریت واحد وجود داشته باشد.