ارسال کننده : محمود نعیمی
نرخ افسردگي دختران 2 برابر بيشتر از پسران است به دليل روحيهي حساس دختران نسبت به پسران. دکتر فاطمه منفرد پويا، روان پزشک و مشاوره خانواده در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: افسردگي در جوانان و نوجوانان چند علل دارد که يکي از اين دلايل رفتار خانوادهها و فقدان پدر و مادر، طلاق و جدايي از هم، ازدواج مجدد پدر و مادر و همچنين علل ژنتيکي نيز ميتواند باشد.
وي گفت: نوجوانان همانند ساير گروههاي سني در مقابل انواع ناراحتيهاي روحي و اختلالهاي رفتاري آسيب پذيرند و غالبا 7 نوع اختلال در بين نوجوانان شيوع بيشتري دارد. افسردگي، خودکشي، اسکيزوفرني، بياشتهايي رواني، پرخوري رواني، اعتياد و پرهيزکاري.
وي افزود: پژوهشهاي جديد نشان ميدهند که درصد قابل ملاحضهاي از نوجوانان به افسردگيهاي از نوع خفيف و شديد مبتلا هستند.
وي در ادامه افزود: افسردگي رايجترين مشکل رواني نوجوانان است که نزديک به 20 الي 35 درصد از نوجوانان به افسردگي خفيف، 12 الي 15 درصد به افسردگي متوسط و نهايتا 5 درصد به افسردگي عميق مبتلا هستند.
وي گفت: افسردگي نوجوانان به عوامل مختلفي مربوط ميشود از جمله وارثت: افسردگي تا اندازه اي جنبه ارثي دارد به صورتي که بين اعضاي يک خانواده شايع است.
قطع يک رابطه يا شکست در يک واقعه مهم ميتواند باعث افسردگي شود. همچنين استرس: افسردگي در بين نوجواناني که به دلايل فقر مالي، استرس روزمره و مداومي را تجربه ميکنند بيشتر است.
افکار بيهوده، رسيدن به درماندگي اکتسابي، يعني اين باور که سختکوشي نميتواند به بهبود اوضاع يا شرايط منفي زندگي منجد شود.
وي افزود: سرکوب يکي ديگر از عوامل افسردگي است انسان به لحاظ ذاتي تمايلات خلاقيتها منتها بسياري از اين تمايلات و شاديها و خلاقيتها در خانواده و بعد در اجتماع نادرست تلقي ميشود و نوجوانان خصوصا نوجواناني که به لحاظ شخصي درونگر است خود را با شرايط خانواده و اجتماع وفق ميدهد، غافل از آنکه اين سرکوب شادي و خلاقيت را در او از بين ميبرد و انساني که شادي و خلاقيت ندارد بسيار مستعد افسردگي است
http://www.iranpressnews.com/source/155774.htm