از نقش زنان در پیروزی انقلاب تا جای خالی آیت الله رفسنجانی در سی و هشتمین سالگرد انقلاب

فر ستنده خبر خانم لیدا اشجعی 16/11/1395

تهران – ایرنا – معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با انتشار بیانیه ای به مناسبت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به مباحث مختلفی ازجمله نقش موثر زنان در پیروزی تا جای خالی آیت الله هاشمی رفسنجانی در سالگرد پیروزی انقلاب اشاره کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در بیانیه این معاونت آمده است: انقلاب اسلامی ایران در بهمن 1395، سی و هشتمین سال خود را پشت سر می گذارد و گام به گام به مرحله بلوغ خود نزدیک می شود. این انقلاب بنا به اذعان تحلیلگران و نظریه پردازان در اصل انقلابی فرهنگی بود که توانست با دگرگون سازی باورها و ارزش های مردم به پیروزی رسد و تداوم یابد و با جذب همه گروه ها و اقشار جامعه بزرگ ترین انقلاب دوران معاصر را در قرن بیستم رقم زند.
بیانیه معاونت زنان وخانواده ریاست جمهوری افزود:در این میان نقش و تاثیر زنان در دهه ها و برهه های مختلف از یک سو و تاثیر رخداد انقلاب اسلامی بر دگرگونی گسترده ای که در ایستارهای مردم و به ویژه خود زنان و در تقویت خودباوری آنان پدید آورد، از سوی دیگر، هر کدام در جای خود قابلیت تحلیل و بررسی دارد.
این بیانیه خاطرنشان کرد: شخصیت پرنفوذ و کاریزمای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران؛ امام خمینی (ره) به عنوان رهبری مذهبی و سیاسی انقلاب توانست با تغییر باورهای حاکم، راه را برای حیات اجتماعی و سیاسی موثرتر و نقش آفرینی کارآمد زنان که نیمی از پیکره جامعه محسوب می شوند، هموار کند و بسیاری از ساختارهای اجتماعی و فرهنگی در مورد زنان را متغیر سازد. زنان نیز از این موقعیت بهره جستند و حضور خود در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را پایدار ساختند.
در بخش دیگری از بیانیه معاونت زنان و ریاست جمهوری چنین بیان شده است : این روزها در شرایطی به استقبال برگزاری جشن های بهار انقلاب می رویم که یکی از تاثیرگذارتربن شخصیت های سیاسی تاریخ معاصر ایران حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی، یار دیرین امام و رهبری و یاور و همراه مردم و پشتیبان دولت و حامی و مدافع حقوق زنان دیگر در میان ما نیست و خلاء جبران ناپذیر و فقدان این نماد عقلانیت و اعتدال و عملگرایی سیاسی و این شخصیت واقع گرا و مصلحت اندیش موجبات نگرانی دلسوزان و دوستداران نظام جمهوری اسلامی را فراهم ساخته است.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نوشته است، سال 1395 ، مزین به شعار «اقتصاد مقاومتی: اقدام و عمل» است، واقعیت آن است در چارچوب بسیاری از بندهای سیاست های کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی نقش و جایگاه زنان قابل تعریف و جانمایی است که به نظر می رسد این نقش هم در گفتمان سازی و هم در توجه به ظرفیت نیمی از سرمایه و نیروی انسانی کشور به عنوان عوامل تولید، چندان که شاید و باید تاکنون مطمح نظر قرار نگرفته است.
این بیانیه اضافه کرد: با وجود پیگیری های مجدانه و تلاش های این معاونت، نتیجه رضایت بخشی در این زمینه حاصل نشده است که نیازمند توجه دوچندان و ویژه است تا با اقدام و عمل در بهره مندی از تمامی ظرفیت های کشور مولفه های عدالت محوری، دانش بنیان بودن،‌مردم مداری، درون زا بودن و برون گرایی آن اقتصاد با رویکردی فرصت ساز و با سرعت بیشتری جامعه عمل بپوشد و زمینه تحقق بیابد.
بر اساس بیانیه یاد شده در شرایطی به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک می شویم که اخیرا یک سالگی توافق هسته ای با 1+5 را پشت سر گذاشتیم، بی تردید شرایط پسابرجام با رفع تدریجی تحریم های زورمدارانه و ظالمانه و گشایش و ثبات اقتصادی ناشی از آن و به موازات اهتمام در تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، نوید بخش توانمندی زنان و خانواده در ادامه مسیر خواهد بود.
بیانیه یاد شده افزود: همچنین با پشت سر گذاشتن سال 1395 یک سال دیگر به جامعه ایرانی 14044 که در سند چشم انداز بیست ساله نظام وعده داده شده است نزدیکتر شدیم، ایام دهه فجر انقلاب اسلامی هر ساله فرصت بسیار مغتنمی را برای تامل در میزان تحقق این اهداف و آرمان ها و میزان فاصله با وضعیت مطلوب در اختیارمان قرار می دهد تا با بازخوانی آن حرکتی جدی برای کم کردن آن فاصله ها در دستور کار قرار گیرد.
معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نوشته است: اگر بپذیریم که علل و رموز بقای نهضت همان علل و رموز پیروزی آن نهضت است، به نظر می رسد توجه به نقش و تاثیر آشکار و پنهان زنان در پیشبرد برنامه های توسعه ای کشور و از جمله سند چشم انداز از بایسته ها و لوازم عقلی است تا اراده لازم در عملیاتی شدن بیانات و دیدگاه های روشنگرانه و راهگشایانه امام راحل (ره) که «زنان را رهبر نهضت و نهضت را مدیون زنان می دانست» و بر «همدوش بودن زنان با مردان و یا بهتر از آنان در بسیاری از عرصه ها» بارها تاکید داشت و نیز در ادامه آن با ابتنای به اندیشه های راهبردی مقام معظم رهبری، «زن موجودی تمدن ساز و تاریخ ساز معرفی شد که در کنار ایفای نقش های مادری و خانوادگی پهنه های پیشرفت سیاسی و اجتماعی را در می نوردد»، به منصه ظهور برسد.
بر اساس بیانیه این معاونت، امسال دهه فجر انقلاب اسلامی با میلاد پیام رسان و سفیر واقعه کربلا حضرت زینب (س) و روز پرستار تقارن مبارکی دارد. ضمن تبریک این روز و میلاد باسعادت، امید است با شناساندن درست و واقعی ابعاد وجودی و رفتاری این شخصیت بزرگوار در سلوک مومنانه و زیست انسانی نسل جوان گام های بلندی برداشته شود.
اجتمام**7268**1776
تنظیم کننده: مهناز بیرانوند** انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا