آیت‌الهی: آموزش همسرداری برای دختران مهمتر از یادگیری فیزیک و شیمی است

فرستنده خبر خانم لیدا اشجعی ۱۳۹۵/۱۰/۱۳

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته نباید جلوی ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را گرفت و اینکه دختران چگونه با خانواده همسرشان برخورد داشته باشند واجب‌تر از یادگرفتن انواع و اقسام فرمول‌های شیمی، فیزیک و ریاضی است.

آمار ازدواج دختربچه‌ها در ایران افزایش یافته است.

آمار ازدواج دختربچه‌ها در ایران افزایش یافته است

زهرا آیت اللهی که یکی از مدافعان ازدواج دختربچه‌ها در ایران است، گفته با توجه به کاهش سن بلوغ جنسی در دختران و پسران اگر دختر دلش می‌خواهد ازدواج کند و با جنس مخالف ارتباط داشته باشد، قانون باید کمکش کند.

او گفته بر اساس شریعت اسلام دختر وقتی که می‌خواهد ازدواج کند و سن لازم را دارد، نباید مانعش شد چون حق شخصی این فرد است.

در ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی آمده است: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.» این قانون امکان ازدواج دختربجه‌ها را فراهم می‌کند.

در سال‌های اخیر بحث‌های زیادی درباره آمار ازدواج دختربچه‌ها در ایران مطرح شده و گروهی از نمایندگان مجلس در هفته‌های گذشته خبر از طرحی برای تغییر قانون سن ازدواج در ایران داده‌اند.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده هم گفته که این معاونت راهکارهای فقهی برای «مقابله با ازدواج زودهنگام دختران» را تدوین کرده است.

اما تغییر سن ازدواج در قانون ایران، مخالفانی در میان زنان به ویژه زنان نزدیک به جریان‌های محافظه‌کار دارد.

از جمله، زهرا سجادی٬ دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی که اخیرا درباره ازدواج دختربچه‌ها گفته: «برای همه نمی‌توان یک نسخه پیچید. در اقلیم‌های گرمسیر برخی می‌توانند در سن ۱۳ سالگی و حتی پایین‌تر آمادگی ازدواج داشته باشند.»

زهرا سجادی در واکنش به تلاش برخی نمایندگان برای اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی و ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال گفته این تلاش‌ها «از پایه کار اشتباه و بیهوده‌ای است و بی‌توجهی به فتواست.»

زهرا آیت اللهی

زهرا آیت اللهی

زهرا آیت اللهی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان هم معتقد است که باید ازدواج دختران نوجوان را تسهیل کرد. او درباره ازدواج دختران ۱۳ ساله‌ای که خودشان تمایل به ازدواج دارند گفته که باید خانواده‌ها رضایت داشته باشند اما اگر دختر ۱۴ ساله است و می‌خواهد ازدواج کند، باید به او کمک کرد.

او با اشاره به زندگی مادربزرگان و پدربزرگ‌هایی که در سنین کودکی ازدواج کرده‌اند و ازدواج‌های خوبی داشتند، گفته که امروز مسئولیت‌های زندگی خانوادگی برای دختران بسیار کمتر از دختران دو نسل قبل است و دختران با زندگی در یک آپارتمان کوچک و داشتن جارو برقی و ساده بودن کارهای خانه، مسوولیت کمتری دارند.

او با بیان اینکه آموزش و پرورش باید مباحث مربوط به خانواده را در کتاب‌های درسی بگنجاند، گفته دختران باید یاد بگیرند که چگونه همسرداری کنند. آیت اللهی گفته: «اینکه دختران با خانواده همسرشان برخورد داشته باشند واجب‌تر است تا بخواهند انواع و اقسام فرمول‌های شیمی، فیزیک و ریاضی را یاد بگیرند.»

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان همچنین گفته باید برای دخترانی که زود ازدواج می‌کنند در مدرسه تسهیلاتی فراهم  شود تا مجبور به ترک تحصیل نشوند.

آیت اللهی با اشاره به اینکه در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظرات کارشناسی افراد مختلف درباره بودن یا نبودن سیاست‌هایی در کشور درباره آموزش مسائل جنسی، جمع آوری شده و سندی هم آماده شده، گفته که براساس توصیه‌های دینی تا آستانه ازدواج اطلاعات جنسی که باید به افراد ارائه شود مربوط به خویشتنداری است و توصیه‌هایی که برخی برای آنایی بچه‌ها با اندام جنسی و رابطه جنسی مطرح می‌کنند، مدل‌های غربی است که تنها منجر به تحریک جنسی می‌شود.

او آموزش‌های قبل از ازدواج را برای زمانی مناسب دانسته که فرد می‌خواهد وارد یک رابطه جنسی فعال در ارتباط با همسر «مشروع» شود.

او با اشاره به اینکه عرف اجتماعی در برخی از مناطق این ازدواج‌ها را به رسمیت می‌شناسد ولی ثبت نمی‌شوند، گفته که باید چاره ای برای ازدواج‌هایی که هرگز ثبت نمی‌شود، در کشور انجام شود. چون یک ازدواج ثبت نشده آسیب‌های کلانی برای دختران ایجاد می‌کند و اگر بخواهد طلاق بگیرد هیچ ازدواج ثبتی ندارد و مهریه اش را نمی‌تواند بگیرد و اگر صاحب فرزند شود ظاهر قضیه ازدواج نبوده و این فرزند در ظاهر مربوط به یک رابطه نامشروع بوده است و این یک رابطه غیررسمی ازدواج است.

او در پاسخ به این سوال که دو هزار کودک بیوه در کشور وجود دارد، گفته: «قبول دارم برخی از ازدواج‌های دختران زیر ۱۵ تا ۱۸ سال ناموفق است اما آیا ازدواج دخترانی که بالای ۲۰ تا ۳۰ سال اتفاق می افتد همه آنها موفق است؟»

او با اشاره به اینکه اکنون از هر چهار ازدواج یک مورد طلاق رخ می‌دهد گفته: «نباید روی ازدواج‌های ناموفق دختران زیر ۱۸ سال تمرکز کنیم و این را تعمیم بدهیم به اینکه این ازدواج‌ها ناموفق است و باید جلوی آن را بگیریم.»

به گفته رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان درد جامعه اکنون این است که چرا دختران و پسران بالای ۳۰ سال ازدواج نکرده‌اند نه اینکه چرا تعدادی دختر ۱۰ تا ۱۲ ساله ازدواج کرده‌اند.

FacebookTwitterGoogle+BalatarinPrintEmail

دسته بندی‌ها: مجله روز