خطر به کما رفتن و فوت آرش صادقی در پی اعتصاب غذا

فرستنده خبر خانم لیدا اشجعی ۱۳۹۵/۱۰/۵

پزشکان نسبت به «خطر به کما رفتن و حتی فوت»، «وضعیت قلبی خطرناک» و «خطر ایست قلبی» آرش صادقی، کنشگر مدنی هشدار داده‌اند.

arash-sadeghi-430x600

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ( هرانا)، آرش صادقی زندانی سیاسی بند هشت زندان اوین، دو شب پیش در اثر افت فشار، تپش قلب، تنگی نفس و بالا آوردن مقادیر زیادی خون به حالت نیمه بیهوش به بیمارستان طالقانی منتقل و سپس روز گذشته به زندان بازگردانده شد.

در بیمارستان طالقانی تهران، پزشکان از آرش صادقی خواستند که آندوسکوپی را انجام دهد چرا که اگر معده او سوراخ شده باشد خطر به کما رفتن و حتی فوت او وجود دارد.

اما چون بدن آرش صادقی در اثر اعتصاب غذا به شدت ضعیف شده، باید برای انجام عمل آندوسکوپی، سرم تراپی را انجام دهد. اما آرش صادقی با وصل سرم مخالفت کرد و روز گذشته تنها پس از تزریق داروی ضد تهوع به زندان بازگردانده شد.

آرش صادقی که در شصت و پنجمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود به سر می‌برد، از مشکلاتی همچون افت شدید فشار خون، کاهش وزن شدید و لاغری مفرط، تپش قلب و وضعیت خطرناک قلبی، تنگی نفس، حالت تهوع، بالا آوردن لخته خون و در مقاطعی خون، غلظت خون بالا و خطر ایست قلبی، احتمال چسبندگی روده و خطر به کما رفتن در اثر قند خون بالا رنج می‌برد.

این کنشگر مدنی همچنین با مشکلات کلیه، احتمال سوراخ شدن معده و احتمال خونریزی معده در خواب، بریده بریده گفتن کلمات، پوسته پوسته شدن پوست بدن، بی‌خوابی، خطر به کما رفتن و خطر مرگ دست به گریبان است که همگی از عوارض اعتصاب غذا هستند.

مسئولین با اینکه خطر به کما رفتن و حتی فوت آرش صادقی وجود دارد، تاکنون هیچ واکنشی نسبت به خواسته‌های این فعال مدنی نشان نداده‌اند.

آرش صادقی، فعال سیاسی و دانشجوی اخراجی دانشگاه علامه طباطبایی به همراه همسرش، گلرخ ابراهیمی ایرایی، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ توسط قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه بازداشت و یکم دی‌ماه سال ۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «توهین به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه غیرقانونی» و همسرش به اتهام «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» به ترتیب به پانزده سال حبس و شش سال حبس محکوم شدند که این حکم برای آرش صادقی در دادگاه تجدیدنظر مورد تائید قرار می‌گیرد که با حساب چهار سال تعلیقی در پرونده قبلی حکم به ۱۹ سال حبس افزایش یافت.

پیش‌تر نیز در جریان مراجعه مأموران امنیتی به خانه مادر آرش صادقی برای بازداشت پسرش در سال ۱۳۸۹، مأمورین با واردکردن ضربه‌ای به سر مادر او باعث خونریزی مغزی شده که مادر این فعال دانشجویی پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان درگذشت. لازم به توضیح است، پزشک بیمارستان علت مرگ را ایست قلبی تشخص می‌دهد اما باگذشت چهار ماه پس از مرگ، پزشک قانونی علت مرگ را «اصابت سر به شی‌ء سخت» اعلام کرده است که باعث خونریزی داخلی و بعد ایست قلبی شده است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

آرش صادقی، زندانی سیاسی در اعتصاب غذا با خطر مرگ روبه‌روست

هشدار عفو بین‌الملل درخصوص اعتصاب غذای آرش صادقی و وضعیت جسمانی نامساعد او

بازداشت و انتقال آرش صادقی به بند دو-الف زندان اوین

آرش صادقی و گلرخ ایرایی مجموعاً به ۲۱ سال حبس محکوم شدند