سه تا هفت ماه معوقات مزدی کارگران در ۵ واحد صنفی

فرستنده خبر خانم لیدا اشجعی ۱۳۹۵/۱۰/۰۲

خبرگزاری هرانا ـ پرداخت دستمزد حدود ۱۰۸ کارگر پیمانی اتوبوس رانی آبادان در استان خوزستان دست کم سه ماه به تاخیر افتاده است. همچنین از دو روز پیش کارگران شاغل در رستوران پلی‌اکریل در اعتراض به ۷ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیدند و از طبخ غذا برای پرسنل، خودداری کردند. از سوی دیگر دستمزد و حق بیمه کارگران شرکتی شهرداری کرمان در پنج ماه گذشته پرداخت نشده‌ است. بعلاوه، پرداخت حقوق حدود کارگران شهرداری «لومار» در استان ایلام ۴ ماه به تاخیر افتاده است. از استان فارس نیز خبر می رسد با گذشت چندین ماه از توقف فعالیت کارخانه قند فسا، نه تنها هنوز برای بازگشت به کار کارگران این واحد تولیدی اقدامی صورت نگرفته، بلکه معوقات مزدی آنان نیز پرداخت نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، پرداخت دستمزد حدود ۱۰۸ کارگر پیمانی اتوبوس رانی آبادان در استان خوزستان دست کم سه ماه به تاخیر افتاده است.

منابع کارگری در آبادان گزارش دادند، این کارگران که در شرکت اتوبوس رانی آبادان تحت مسئولیت شرکت‌ واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) تحت عناوین شغلی راننده، تعمیرات، موتوری و ستادی مشغول کارند دست کم در سه ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند.

به گفته کارگران، معوقات حقوقی نیروی کار اتوبوس رانی آبادان  در ماه‌های  مهر، آبان و آذر سال جاری به تاخیر افتاده است. همچنین کارگران بخشی از دستمزد شهریور ماه  خود را از پیمانکار طلبکارند.

به گفته این کارگران از مجموع ۱۴۰ کارگر شاغل درشرکت اتوبوس رانی آبادان، نزدیک به ۱۰۸ نفر را کارگران پیمانکاری ومابقی را کارگران رسمی تشکیل می‌دهند  که  کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.

بنا بر ادعای کارگران، همه امکانات  از قبیل مالکیت خودرو ها ،هزینه های حمل ونقل شهری  وحتی پرداخت حق بیمه کارگران پیمانی از سوی شرکت اتوبوسرانی آبادان  تامین می شود این در حالیست که پیمانکار در این بین بدون هیچ نقشی هر ماهه فقط بخشی از دستمزد کارگران را به خود اختصاص می دهد.

به گفته این کارگران، همکاران رسمی و قرارداد مستقیمشان از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه بندی مشاغل وغیره.. برخورداند اما این مزایا به ما کارگران پیمانکاری تعلق نمی‌گیرد.

همچنین به نقل از این کارگران که دارای سوابق ۶  تا ۱۰ ساله هستند، در بخش دیگری از مطالبات خود گفتند، چندین سال است حدود ۱۰۰ کارگر رسمی وقرار دادمستقیم شاغل در شرکت اتوبوس رانی آبادان بازنشسته شده‌اند این در حالیست که کارگران پیمانی از سازمان اتوبوس رانی آبادان انتظار داشتند برای بالا بردن انگیزه کاری، آنان را جایگزین نیروی کار بازنشسته می کرد.

در اعتراض به عدم پرداخت معوقات؛ کارگران رستوران پلی اکریل دست از کار کشیدند

به گزارش ایلنا، از دو روز پیش کارگران شاغل در رستوران پلی‌اکریل در اعتراض به ۷ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیدند و از طبخ غذا برای پرسنل، خودداری کردند.

منابع خبری در شرکت پلی اکریل اصفهان در تماس با ایلنا از اعتراض صنفی کارگران شاغل در رستوران این واحد تولیدی خبر دادند.

از قرار معلوم، این کارگران که تعداد آن‌ها ۴۸ نفر است، از روز دوشنبه (۲۹ آذر)، از طبخ غذا خودداری کردند و دست از کار کشیدند.

ظاهرا دستمزد و مزایای این کارگران در هفت ماه گذشته پرداخت نشده است. کارگران رستوران در پلی اکریل، طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری هستند که این شرکت از شرکت‌های اقماری پلی اکریل است و زیرمجموعه آن محسوب می‌شود.

روز گذشته (۳۰ آذر)، مدیر منابع انسانی پلی اکریل طی نامه‌ای خطاب به مدیران بخش‌ها ازکارگران خواسته به علت خودداری پرسنل رستوران از توزیع غذا، خودشان غذا تهیه کنند. در این نامه آمده، هزینه وعده‌های غذایی به کارگران پرداخت می‌شود.

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکتی شهرداری کرمان

به گزارش ایلنا، دستمزد و حق بیمه کارگران شرکتی شهرداری کرمان در پنج ماه گذشته پرداخت نشده‌است.

دستمزد کارگران شرکتی شهرداری کرمان که تعداد آنها بالغ بر صد نفر است، در ۵ ماه گذشته پرداخت نشده است.

این کارگران در عین حال از عدم پرداخت حق بیمه های خود نیز انتقاد دارند و می‌گویند: در ۵ ماه گذشته شرکت پیمانکار حق بیمه ما را پرداخت نکرده و اکنون در تعویض دفترچه های بیمه با مشکل مواجه هستیم.

این کارگران که بیشتر از کارگران خدماتی و فضای سبز هستند؛ می گویند: مراجعات به مقامات استانداری و شورای شهر تا کنون بی‌نتیجه مانده است و همه مسئولان شهری، شرکت پیمانکار را مسئول پرداخت معوقات می‌دانند”؛ پیمانکار مربوطه هم می گوید: “از شهرداری طلبکارم و توان پرداخت ندارم”.

تاخیر ۴ ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «لومار»

به گزارش ایلنا، پرداخت حقوق حدود کارگران شهرداری «لومار» در استان ایلام ۴ ماه به تاخیر افتاده است.

کارگران شاغل در مجموعه‌های شهرداری لومار  واقع در شهرستان سیروان  استان ایلام هنوز دستمزد چهار ماهه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.

این کارگران می‌گویند: “مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در شهرداری است. همچنین بخشی از بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است”.

این کارگران می‌گویند: “در منطقه ای محروم و با شرایط سخت، مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم اما دولت و مسئولان هیچ فکری به حال ما نمی‌کنند”.

به گفته این کارگران، مسئولان شهرداری لومار ماههاست که میگویند برای پرداخت دستمزد کارگران بودجه نداریم.

در همین رابطه رئیس شورای شهر لومار به یک رسانه محلی گفته است: “شهرداری لومار با مشکل تامین منابع مالی مواجه است و اوضاع اقتصادی شهرداری خوب نیست چراکه لومار شهرستانی محرومی در استان ایلام است که درآمد آن وابسته به اعتبارات دولتی است  این در حالی است که همین اعتبارات حداقلی بیش از دو سال است که به صورت حداقلی پرداخت می شود”.

« مجتبی پنجعلی زاده »درباره عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری، گفته است: “کارگران شهرداری لومار  قشر سخت کوش و فهیمی هستند .در شرایطی  ۴ ماه دستمزد دریافت نکرده اند که در انجام وظایف خود کوتاهی نمی کنند”.

به گفته وی، در حال حاضر برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران شهرداری لومار منتظر تامین اعتبار مالی از سوی سازمان همیاری شهرداری  استان ایلام هستیم.

ادامه بلاتکلیفی کارگران قند فسا؛ واردات شکر خام شرایط را سخت‌تر کرده‌است

به گزارش ایلنا، با گذشت چندین ماه از توقف فعالیت کارخانه قند فسا در استان فارس، هنوز برای بازگشت به کارکارگران این واحد تولیدی اقدامی صورت نگرفته است.

تعطیلی واحد قند فسا تقریبا اوایل آذر ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل آنچه مشکلات مالی عنوان می‌کند، فعالیت کارخانه را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون بیش از  ۳۰۰ کارگر شاغل در آن بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.

کارگران قند فسا با بیان اینکه طی حدودا چند روز گذشته در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان کارخانه و اینکه هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای به ما نمی‌دهند؛ دست به اعتراض صنفی در مقابل برخی نهادهای دولتی همانند فرمانداری زده‌اند، در ادامه افزودند: جدا از بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران، مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری و اداره کار که متولی پیگیری مطالبات کارگران شهرستان هستند هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

طبق اظهارات کارگران، عمده‌ترین مشکل شرکت قند فسا تامین نشدن مواد اولیه تولید است چراکه به‌صورت مشخص جهاد کشاورزی مجوز مرحله نخست واردات شکر خام کارخانه را داده است.

 کارگران با بیان اینکه کارفرما معتقد است؛ آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده، طولانی شدن روند واردات شکر خام است که قرار است برای تامین مواد اولیه تولید به این واحد داده شود، در ادامه افزودند: از آبان ماه سالجاری منتظر بازگشایی کارخانه و واردات شکر خام به عنوان مواد اولیه تولید هستیم که کارفرما در آخرین مصاحبه خبری خود وعده آن را به برخی رسانه‌ها داده بود.

آن‌ها می‌گویند: آنچه برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است بازگشایی کارخانه و بازگشت به کارشان است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد.

به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که طی ده روز  گذشته شماری از کارگران کارخانه قند فسا مقابل درب ورودی کارخانه و مقابل ساختمان برخی نهادهای دولتی مستقر در شهرستان فسا تجمعات متعددی انجام داده اند اما نتیجه‌ای دربرنداشته است.