نمی‌توان برای سن ازدواج تمام دختران و پسران یک نسخه پیچید

فرستنده خبر خانم زرین تاج الیاسی ۱۳۹۵/۰۹/۲۸

خبرگزاری فارس: نمی‌توان برای سن ازدواج تمام دختران و پسران یک نسخه پیچید

دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش برخی نمایندگان برای اصلاح ماده 1041 قانون مدنی گفت: برای همه نمی‌توان یک نسخه پیچید در اقلیم‌های گرمسیر برخی می‌توانند در سن 13 سالگی و حتی پایین‌تر آمادگی ازدواج داشته باشند و در صورتیکه‌ شرایط ازدواج برای آنها فراهم نشود ممکن است به فساد بیفتند.

زهرا سجادی در گفت‌و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس گفت: اینکه عده‌ای از نمایندگان مجلس  به دنبال رایزنی برای جلب نظر موافق علما برای برنامه‌ها و طرح‌های خود هستند از پایه کار اشتباه و بیهوده‌‌ای است و بی توجهی به فتوا است که گمان کنند با جو سازی و گفت‌و گو می‌توانند نظر یک فقیه را تغییر دهند این اشتباه است فقیه بر مبنای اطلاعاتی که وضعیت اجتماعی دارد و نکات علمی و فقهی حکمی را صادری می‌کند اینکه بگویند برای جلب نظر موافق علما با آنها رایزنی صورت می‌گیرد چنین چیزی درست نیست.

وی ادامه داد: اما اینکه آیا واقعا دختر و پسر زیر 13 سال نمی‌تواند ازدواج کند بنا به شرایط محیطی و اقلیمی است یعنی شما در محیط‌های گرمسیر مانند خوزستان و بندرعباس شاهد هستید که دختران و پسران بلوغ زودرس دارند و شرایطی وجود دارد که توانمندی‌های بیشتری را حتی از نظر اقتصادی دارا هستند و این افراد خیلی زودتر می توانند زندگی را اداره کنند.

دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی گفت: لذا دادن یک حکم کلی برای همه زمان‌ها و مکان‌ها نیست در برخی اقلیم‌ها دختران و پسران در سن 13 و 14 سالگی توانایی اداره زندگی را ندارند نمی‌شود یک حکم برای همه افراد داد، چون در اینصورت اگر در جایی از کشور این ازدواج هم اتفاق بیفتد باطل است چون حکم مرجع تقلید دارد.

سجادی افزود: برای همه نمی‌توان یک نسخه پیچید و برای اقلیم‌های گرمسیر و در شرایطی حتی زود تر هم می‌توانند برخی آمادگی ازدواج داشته باشند و در صورتیکه‌ شرایط ازدواج برای او فراهم نشود ممکن است به فساد بیفتد.

وی ادامه داد: عده‌ای فکر می‌کنند با تشکیل کمیته و تشکیل اتاق فکر بتوانند نظر مراجع را تغییر دهند در زمان اصلاحات هم زمانی در مورد تغییر نظر مراجع  درباره حکم سنگسار برای زنای محصنه برگردانیم چون در مجامع بین المللی ما را محکوم می‌کنند، بنده همان زمان هم مطرح کردم این نص صریح قرآن است و این موضوعی نیست که علما به آن پرداخته باشند، هم اکنون هم که گفته می‌شود که اجازه پدر تنها شرط کافی برای ازدواج نباشد این هم دقیقا همان مطلب است و این موارد نص صریح است.

به گزارش فارس، هفته گذشته یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفته بود ما در حال جلب نظر موافق علما هستیم تا ماده 1041 قانون مدنی در خصوص سن ازدواج اصلاح شود و تنها اذن پدر و شرط سن مدنظر نباشد و با اصلاح این ماده، باید مراجع قانونی در مورد ازدواج افراد کم سن و سال تصمیم بگیرند و نظارت بیشتری بر ادارات ثبت و دادگاه‌ها انجام شود تا تخلفی صورت نگیرد.

در ماده 1041 قانون مدنی آمده است:  عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.

انتهای پیام/