منشور حقوق شهروندی در ایران ‘فعلا ضمانت اجرایی ندارد’

  • فرستنده خبر خانم زرین تاج الیاسی ۱۳۹۵/۹/۲۸
الهام امین زاده

الهام امین‌زاده، دستیار رئیس جمهوری ایران در حقوق شهروندی با اعلام اینکه "منشور حقوق شهروندی" قرار است دوشنبه ۲۹ آذرماه به امضای حسن روحانی، رئیس جمهور، برسد گفت: "این سند در حال حاضر ضمانت اجرایی خاصی ندارد، اما پس از رونمایی و تصویب، این موضوع بررسی می‌شود."

 

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، خانم امین‌زاده در توضیح این موضوع گفت که این منشور اسناد و برنامه‌های دولت برای پاسخگویی به نقض حقوق شهروندی است اما "این اسناد استراتژی تعیین می‌کند و نمی‌توان مجازاتی برای عدم اجرای آنها در نظر گرفت."

دستیار ویژه رئیس جمهوری گفت که ضمامت اجرایی منشور حقوق شهروندی به مردم اجازه می‌دهد از حقوق خود آگاه شوند و آن را مطالبه کنند.

تدوین منشور حقوق شهروندی، یکی از برنامه‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران بود که با گذشت شش ماه از ریاست جمهوری او آغاز شد.

برای نگارش این منشور گروهی از کارشناسان و متخصصان درحوزه‌های مختلف شرکت داشتند.


درباره حقوق شهروندی بیشتر بخوانید:

+درباره پیش‌نویس 'منشور حقوق شهروندی' دولت روحانی

+حسن روحانی و منشور حقوق شهروندی

+چرا منشور حقوق شهروندی با اقبال عمومی مواجه نشد؟

+روحانی: فرقی بین حقوق شهروندی شیعه و سنی وجود ندارد


در این سند، برنامه‌های دولت درباره فهرستی از مهمترین مسائل حقوق شهروندی از جمله حقوق زنان، زندانیان، حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات، احترام به حریم خصوصی و رعایت حقوق اقلیت‌های مذهبی و قومی ارائه شده است.

دستیار ویژه رئیس جمهوری در حقوق شهروندی امروز با تاکید بر اینکه این یک سند مدیریتی است، گفت: "وقتی این سند رونمایی شود می‌فهمیم چه مقدار از قوانین حقوق شهروندی روی زمین مانده است." به گفته این مقام دولتی تدوین این منشور سه سال طول کشیده است.

به گفته دستیار ویژه رئیس جمهور ایران، قرار است آموزش حقوق شهروندی از مهدکودک ها آغاز و اجرایی شود. همچنین دو واحد مهارت‌های زندگی و رفتار شهروندی هم در دوره‌های کارشناسی ارائه می‌شود.

خانم امین‌زاده با اشاره به مسئولیت مدنی دولت در خصوص این منشور گفت که هفت کمیته تخصصی در رابطه با حقوق شهروندی و مسئولیت مدنی تشکیل شده است که پس از رونمایی، کار خود را شروع می کنند.

 

موضوعات مرتبط