150 هزار زن بالای 35 سال تنها زندگی می‌کنند/ 350 هزار زنی که شوهرشان زندانی یا متواری شده است

فرستنده خبر اقای نوید احمدفخرالدین ۱۳۹۵/۰۹/۲۱

رئیس سازمان بهزیستی میانگین آمار خودکشی را 6 نفر در 100 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 250 هزار زن جوان از همسران خود به دلایل مختلف طلاق گرفته‌اند و 150 هزار زن بالای 35 سال تنها زندگی می‌کنند.

به گزارش مهرخانه، به نقل از فارس، انوشیروان محسنی ‌بندپی شنبه‌شب در نشست شورای اداری شهرستان سبزوار با بیان اینکه صنعتی شدن جامعه و تغییرات سبک زندگی آسیب‌های اجتماعی را افزایش داده است، اظهار کرد: موضوع اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و حاشیه‌نشینی مهم‌ترین دغدغه مقام معظم رهبری است و باید نگاهی کامل به این واقعیات داشته باشیم.

وی ادامه داد: کسانی که وظیفه کنترل، کاهش و بروز آسیب‌های اجتماعی را دارند باید مروری داشته باشند تا رشد این آسیب‌ها کاهش پیدا کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال‌های گذشته آسیب‌های اجتماعی به دلیل بی‌توجهی افزایش‌یافته بود، افزود: اعتیاد درگذشته مصرف مواد مخدر به‌صورت سنتی شایع شده بود و با صنعتی شدن مواد مخدر درمان و پیشگیری با مشکل جدی روبرو شده است.

محسنی ‌بندپی با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر در کشور، تصریح کرد: در افراد 15 الی 25 سال معتاد به مواد مخدر، نسبت زن و مرد 6 به یک است و زنانه شدن آسیب‌ها به‌عنوان یک زنگ خطر جدی تلقی می‌شود.

وی اضافه کرد: اعتیاد می‌تواند هم‌افزایی ایجاد کند و آسیب‌های دیگری همانند طلاق را افزایش دهد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات دولت یازدهم از گذشته تاکنون، افزود: 10 میلیون نفر فاقد دفترچه بیمه سلامت تحت پوشش قرارگرفته و پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم هم نسبت به سالیان گذشته کاهش‌یافته است.

محسنی ‌بندپی مهم‌ترین دلیل جرائم زندان را اعتیاد دانست و بیان کرد: بالغ‌بر 350 هزار زن در کشور وجود دارد که شوهرشان زندانی یا متواری شده است.

وی ادامه داد: بالغ‌بر دو میلیون و 650 هزار زن سرپرست خانوار در کشور حضور دارند و یک‌میلیون و 800 هزار زن کسانی هستند که با فوت شوهر مواجه شده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه 250 هزار زن جوان نیز از همسران خود به دلایل مختلف طلاق گرفته‌اند و 150 هزار زن بالای 35 سال تنها زندگی می‌کنند.

محسنی ‌بندپی یکی از بزرگ‌ترین معضلات کلان‌شهرها را حاشیه‌نشینی دانست و افزود: 34 درصد جمعیت مشهد در حاشیه شهر زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به برخی نقاط بحرانی کشور عنوان کرد: میانگین خودکشی 6 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت کشور است و با استاندارد جهانی فاصله زیادی داریم ولی این میزان خودکشی در استان ایلام 13 نفر در100 هزار نفر است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سازمان بهزیستی تلاش می‌کند تا با پیشگیری مستمر و پایدار آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد، تصریح کرد: در موضوع اعتیاد بالغ‌بر پنج هزار تیم اجتماع‌محور در پنج هزار محله حساس کشور استقراریافته‌اند.

محسنی ‌بندپی با اشاره ضرورت پیشگیری از معلولیت در جامعه، تصریح کرد: غربالگری شنوایی‌سنجی از پوشش 67 درصدی به 90 درصد افزایش‌یافته است.

وی یادآور شد: اگر سالانه بالغ‌بر 25 هزار کودک دارای اختلالات ژنتیکی در کشور متولد شوند علم ژنتیک این ظرفیت را دارد تا نسبت به محدود کردن این ژن اقدام کند.