ارسال کننده : مرجان تابع بردبار
19 مرداد 1392
دکتر امیر محمود حریرچی در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: در حال حاضر وسایل پیشگیری از بارداری به همه زوجین ارائه نمیشود چرا که وزارت بهداشت اعلام کرده که به جای کنترل جمعیت به دنبال سلامت جمعیت است که این تعریف به معنای توجه به سلامت اقشار مختلف جمعیت اعم از زن و مرد و پیر و جوان جمعیت است.
وی در ادامه گفت: اگر قرار باشد که این وسایل پیشگیری در اختیار زوجین قرار نگیرد یا کیفیت آنها مناسب نباشد، زوجین هنگام حاملگیهای ناخواسته با مشکل مواجه میشوند و در این شرایط بیشترین صدمه را نیز مادران متحمل میشوند.
حریرچی تاکید کرد: زمانی که مادری ناخواسته باردار میشود میتواند به سقط جنین بیاندیشد. این در حالی است که در قانون شروطی برای سقط جنین در نظر گرفته شده است به عنوان نمونه مادر یا کودک باید به بیماری خاصی مبتلا باشد تا پزشکی قانونی مجوز سقط جنین را بدهد در این شرایط مادر تلاش میکند به صورت غیرقانونی جنین خود را سقط کنند و برای این کار در شرایط کاملا غیربهداشتی و غیرتخصصی قرار میگیرند که ممکن است حتی منجر به مرگ او یا خونریزی و معلولیت شود.
حریرچی به مسئولان امر پیشنهاد کرد که در این باره سیاستهای تشویقی برای بارداری در نظر گرفته و به علل اصلی تمایل خانوادهها به فرزند کم توجه شود.
این متخصص بهداشت عمومی تاکید کرد: گاهی اوقات مادر برای سقط جنین متوسل به مصرف دارو بر اساس توصیههای افراد غیرمتخصص میشود و پس از مصرف برخی از این داروها، جنین سقط نمیشود و مادر دچار خونریزی میشود. در این شرایط لازم است او به اورژانس مراجعه کند و خود به خود یک مورد اورژانسی محسوب میشود و سقط جنین جنبه قانونی مییابد.
حریرچی در پایان گفت: لازم است به سلامت زنان توجه ویژهای شود چرا که سلامت آنان به معنای سلامت 75 درصد از افراد جامعه است که 25 درصد از این آمار را کودکان تشکیل میدهند. در این زمینه باید، سیاستهای تشویقی را مد نظر قرار دهیم.
http://www.we-change.org/spip.php?article10656