فرستنده خبر خانم زرین تاج الیاسی ۹۵/۰۸/۰۷
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: قطعاً جدا کردن درمان از سازمان تأمین اجتماعی با توجه به اینکه سرمایههای این سازمان حقالناس است، عوارض بسیاری خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، سیدتقی نوربخش در نشست خبری در خصوص تجمیع صندوقهای بیمهای و جدایی درمان سازمان تأمین اجتماعی از این سازمان،اظهار داشت: در قالب برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی تصمیماتی اتخاذ شده است و شاخصهای اداره کشور در برنامه پنجساله اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: در قالب برنامه ششم پنجساله که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، یکسری تصمیمات در خصوص تأمین اجتماعی اتخاذ شده است.
نوربخش خاطر نشان کرد: احتمالاً در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده در خصوص نظام بیمه سلامت کشور در مجلس تصمیماتی گرفته میشود؛ بنابر این با توجه به اینکه 110 هزار میلیارد تومان از منابع کشور در قالب این برنامه در حوزه سلامت و بیمهها مصرف میشود، لذا باید پیشبینیهای لازم در این خصوص صورت بگیرد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: چالشهای جدی در حوزه بیمه سلامت وجود دارد و سخنگوی دولت نیز عنوان کرده است چالش صندوقها از چالشهای اصلی کشور مطرح میشود، بنابر این مجلس شورای اسلامی پیشنهاداتی را در قالب برنامه پنجم ارائه داده که درمان را جدا از نظام بیمهای ببینیم که این اقدام ریسکهای مختلفی را در بر دارد.
وی گفت: نظام بیمهای متشکل است از کار افتادگی، غرامت دستمزد، بازنشستگی، درمان و اقدامات اقتصادی است و نباید ریسکهای کوتاهمدت در سازمان بیمهای اتفاق بیفتد چرا که تبعات بدی را دارد.
نوربخش با اشاره به اینکه بیمههای اجتماعی کشور چند لایه محسوب میشود، گفت: نباید تمامیت یک نظام بیمهای را در کشور به هم بزنیم چرا که با این اقدام موجب از بین رفتن امنیت اجتماعی بیمهشدگان میشویم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: تأمین اجتماعی از سال 1332 تشکیل شده و عمر آن به 63 سال میرسد و هیچ موقع بودجهبگیر دولت نبوده است و علیرغم تمام فراز و نشیبها و تحریمها توانسته است بدون اتکا به منابع دولتی خدمات بیمهای و درمانی خود را به بیش از 42 میلیون نفر از آحاد جامعه ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه خدمات بیمه اجتماعی ایران در سال 1309، با خدمات بیمهای سلامت آغاز شده است،گفت: در تأمین اجتماعی ارائه خدمات درمانی جزئی از این سازمان محسوب میشود و درمان بیمهشدگان جزئی از کارکرد تأمین اجتماعی است و در همین راستا نیز 9.27 هزینه درمان توسط بیمهشدگان به سازمان پرداخت میشود.
نوربخش خاطر نشان کرد: هم اکنون در سازمان تأمین اجتماعی سه صندوق بیمه بیکاری،درمان و مستمری تحت یک نظام تأمین اجتماعی اداره میشوند، لذا حذف درمان تأمین اجتماعی از این بدنه از لحاظ کارشناسی عوارض بسیاری خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: قانون فعلی سازمان تأمین اجتماعی مربوط به 40 سال پیش است و این قانون توسط رئیس ایسا به عنوان پیشرفتهترین و مترقیترین قانون تأمین اجتماعی دنیا معرفی شده است و رئیس این نهاد بینالمللی قول داده است در مجامع عمومی این موضوع را در سخنرانیهای خود عنوان کند.
وی یادآور شد: بنده نیز برای اولین بار به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران نایب رئیس مجمع عمومی بینالمللی تأمین اجتماعی (ایسا)، شدهام.
نوربخش ادامه داد: بنابر این ما با همین قانون مستحکم و کارآمد میتوانیم خدمات خود را به آحاد بیمهشدگان که معادل 30 درصد بودجه کل کشور را در سازمان برای تجهیز منابع و ارائه خدمات هزینه میکنیم، ارائه دهیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حال حاضر دولت 8 هزار میلیارد تومان برای بیمه سلامت تصویب کرده است در صورتی که با این بودجه نیز این سازمان 6 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد،بنابر این میتوان گفت سازمان تأمین اجتماعی باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرد چرا که بدون اتکا به هزینههای دولتی تا کنون اقدام کرده است.
وی یادآور شد: ما فرهنگ بیمهای خاصی داریم و آن نیز این است که کارگر خود را بیمه میکند.
نوربخش خاطر نشان کرد: در صورت حذف درمان تأمین اجتماعی و تجمیع صندوقهای بیمهای بدون استثناء سازمان که در قانون به آن اشاره شده است، تصدیگری دولت را بیشتر میکنیم و در این راستا تعهدات دولت نیز افزایش مییابد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی حقالناس است و سرمایههای آن بینالنسلی است.
نوربخش خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیمهشدگان 7 درصد، کارفرما 20 درصد و دولت 3 درصد از حق بیمه را پرداخت میکنند، لذا با توجه به اینکه منابع بیمهشدگان در این سازمان وجود دارد، دخل و تصرف در این منابع باید با ملاحظات شرعی باشد.
وی تأکید کرد: چالش صندوقها در حال حاضر در کشور ما چالش پیچیدهای است و در مقاطع مختلفی که امکان برنامهریزی برای سیاستهای کشور وجود دارد بر اساس سیاستهایی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردهاند تصمیماتی اتخاذ میشود و بحثهای کارشناسی اوج میگیرد بنابر این شاهد آن هستیم که هر چند وقت یکبار در مورد تجمیع بیمهها صحبتهایی میشود و نظرات دولت نیز در اینباره کاملاً مشخص است و حقالناس بودن سازمان را در اینباره مطرح کرده است، بنابر این لایحه کاملتر و کارشناسیتری را درباره تجمیع بیمهها ارائه خواهد داد ولی قطعاً نمایندگان مجلس تصمیم صحیحی را خواهند گرفت.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: ارزیابی بنده این است که نمایندگان مجلس تصمیم صحیحی میگیرند و نظام بیمهای اصلی کشور که قدمت 40 ساله دارد را دچار چالش نمیکنند.
نوربخش گفت: در حال حاضر تأمین اجتماعی با 900 بیمارستان طرف قرارداد است ولی خود 80 بیمارستان دارد با 45 هزار مرکز طرف قرارداد است ولی 320 مرکز درمانی دارد که از 320 میلیون مراجعه شده بیمهشدگان تأمین اجتماعی در مراکز خود به 150 میلیون بیمهشده ارائه خدمت میکند.
وی خاطر نشان کرد: وظیفه سازمانهای بیمهای ایجاد امنیت اجتماعی است و اگر ما نقدی به دولت قبل داریم، به دلیل برهم زدن امنیت اجتماعی سازمان بوده است لذا نباید اجازه داد این برهم خوردن امنیت اجتماعی ادامه داشته باشد.