فرستنده خبر خانم لیدا شجعی ۱۳۹۵/۷/۲۰
در یک مدرسه در شهر رودبار جنوب در استان کرمان، مدیر مدرسه دانش آموزان خود را به دلیل ناتوانی در پرداخت هشت هزار تومان پول شلاق زد و از مدرسه اخراج کرد
در یک مدرسه در شهر رودبار جنوب در استان کرمان، مدیر مدرسه دانش آموزان خود را به دلیل ناتوانی در پرداخت هشت هزار تومان پول شلاق زد و از مدرسه اخراج کرد.
بنابر گزارش سایت عدالت خواهی که توسط سایت «تابناک» هم تایید شده است، یک نمونه تلخ از این ظلم ها نسبت به دانش آموزان دختر و پسر مدرسه راهنمایی مختلط شهید چمران روستای مختارآباد شهرستان رودبار جنوب در تاریخ ۹۵/۷/۱۰ رخ داده است.
قضیه از این قرار است که وقتی دانش آموزان برای شرکت در کلاس درس به مدرسه مراجعه می کنند معین منصوری مدیر مدرسه از آنها طلب ۳۰ هزار تومان پول می کند، دانش آموزان دختر و پسر هم که اظهار نداری می کنند توسط این مدیر ۸ ضربه شلاق دریافت کرده و از مدرسه بیرون انداخته می شوند و این کار روزهای بعد هم ادامه پیدا می کند تا خانواده هایی که پول تهیه لوازم التحریر و وسایل مدرسه را هم ندارند، مجبور می شوند با قرض یا فروش لوازم منزل پول ۳۰ هزار تومان درخواستی مدیر مدرسه را فراهم کنند!
در این گزارش آمده است: یکی از محرومترین نقاط کشور در حال حاضر مناطق جنوبی استان کرمان است. شهرستان های کهنوج، قلعه گنج، رودبار جنوب، فاریاب و منوجان در این منطقه قرار دارند. مردمان این شهرستانها و بخش ها و روستاهای آنها از امکانات اولیه زندگی محروم هستند. فقر و زندگی فلاکت بار بر غالب ساکنان این مناطق سایه انداخته است. مردمانی فقیر در این مناطق زندگی می کنند که نان شب ندارند، آب سالم ندارند و امکانات اولیه زندگی را هم ندارند.
گزارش ویدیوئوی از صحبت های دانش آموزانی را که به جرم بی پولی شلاق خوردند، در ایِنجا ببیند:
سایت تابناک در گزارشی در این مورد نوشته است: در رابطه با درستی خبر ابتدا به سراغ «پهلوان» رئیس آموزش و پرورش شهرستان رودبار جنوب رفتیم که او ضمن کذب محض خواندن خبر منتشر شده به خبرنگار «تابناک» گفت: موضوعی که شما مطرح می کنید اصلاً با عقل و منطق همخوانی ندارد و کذب محض است.
صحبت های رئیس آموزش و پرورش شهرستان رودبار جنوب مبنی بر کذب بودن این خبر در حالی است که در یک فایل ویدئویی منتشر شده، دانش آموزان تنبیه شده این مدرسه، با تأیید خبر شلاق خوردنشان به دلیل عدم استطاعت مالی، ماجرا را کامل شرح میدهند و بر دو نکته تأکید میکنند؛ نخست اینکه در خانواده هایی زندگی میکنند که بنیه مالی بسیار ضعیفی دارند و قادر به پرداخت شهریه های تعیین شده از جانب مدرسه نیستند و دیگر آنکه، مدرسه ای که در آن درس می خوانند از نظر امکانات رفاهی و حتی شرایط اولیه، وضعیت بسیار وخیم و غیرقابل قبولی دارد.
«تابناک» برای کسب اطمینان بیشتر از صحت خبر منتشره با خانواده برخی از این دانش آموزان صحبت کرد که والدین دانش آموزان ضمن تأیید خبر منتشر شده، نسبت به فشار وارده از سوی مدارس برای دریافت پول اعتراض داشتند و گفتند که شرایط اقتصادی آنها به گونه ای نیست که بتوانند از پس هزینه های کمک به مدارس برآیند.
تابناک در پایان این پرسش را مطرح کرده است: چرا مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش با وجود همه شعارهایی که در سال های مختلف در مورد ایجاد عدالت آموزشی سر داده اند، نسبت به تأمین شرایط و امکانات رفاهی برابر با مناطق برخوردار در مناطق محروم کوتاهی می کنند؟