آمار بیکاری؛ ۶ میلیون رسمی و ۱۱ میلیون غیررسمی

فرستنده خبر خانم دلاارم دره شویی ۱۳۹۵/۶/۲۳

bikari-bikary

خبرگزاری هرانا ـ رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از سیاست‌های دولت دربحث اشتغالزایی، گفت که درحال حاضر به صورت رسمی ۶ میلیون نفر و به صورت غیررسمی تا ۱۱ میلیون نفر بیکار در جامعه وجود دارد. سخنان این نماینده و این اختلاف ۵ میلیونی در آمار بیکاری درحالی است که به طورعمده حجم وسیعی از بیکاران در میان نیروهای تحصیلکرده قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خانه ملت، سلمان خدادادی درخصوص تاثیر مصوبه ممنوعیت به‌کارگیری دوشغله‌ها در دستگاه‌های دولتی در افزایش اشتغال، گفت: “ممنوعیت به کارگیری دوشغله‌ها در حوزه مدیران و پست‌های مدیریتی است و به طور قطع این مصوبه تاثیر آنچنانی در افزایش اشتغال ندارد، اما این مصوبه تاثیر قابل قبولی در ارتقاء و افزایش سطح کیفی فعالیت مدیران به دلیل فعالیت در یک شغل دارد”.

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این قانون تاثیر بسزایی در حل مشکل بیکاری ندارد، افزود: “به طور حتم تعداد مدیران دو شغله در آن حدی نیست که ممنوعیت به کارگیری آنها تاثیر بسزایی در کاهش بیکاری داشته باشد، بنابراین برای رفع بیکاری و افزایش اشتغال باید به دنبال راهکارهای دیگری بود اما تاکنون درکمیسیون اجتماعی درخصوص این قانون ۲ جلسه با مدیران وزارت تعاون برگزار شده و دراین جلسه مسئولان گزارش های قابل قبولی درجهت اجرای این قانون ارایه دادند”.

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی و مجلس باید نظارت درستی بر اجرای این قانون داشته باشند، تصریح کرد: “خوشبختانه از زمان ابلاغ این قانون به دستگاه‌ها و نهادهای دولتی تعداد بسیاری از مدیران ۲ شغله از یک پست خود استعفا دادند که نیاز است که مسئولان اجرای این قانون را با سرعت عمل بیشتری پیگیری کنند”.

این نماینده مردم درمجلس دهم با بیان اینکه درحال حاضر به صورت رسمی ۶ میلیون نفر و به صورت غیررسمی تا ۱۱ میلیون نفر بیکار در جامعه وجود دارد، گفت: “به طورعمده حجم وسیعی ازبیکاران در میان نیروهای تحصیلکرده وجود دارد، به طوری که طبق آمارها برخی رشته های تحصیلی ۴۰ درصد بیکار دارند؛ بنابراین برای حل بیکاری تنها یک راه بیشتر وجود ندارد آن هم اشتغالزایی از طریق سرمایه گذاری در تولید و افزایش مراکز تولیدی است”.

خدادادی با تاکید براینکه یکی از اشکالات فعلی این دولت بی‌توجهی به ازدیاد افراد جویای کار است، افزود: “دولت باید در ایجاد مراکز تولیدی، ارتقاء بخش کشاورزی، صنعت و اقتصادی در جهت اشتغالزایی اقدامات موثری انجام دهد البته درحال حاضر مراکز تولیدی تنها ۳۰ تا ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند که همین موضوع یکی ازدلایل اصلی افزایش بیکاری درجامعه است؛ همچنین نقدینگی درمراکز تولیدی افزایش پیدا کند”.

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به دلیل عدم حمایت‌های دولت یا عدم وجود توانایی کشور در بحث مساعدت‌های مالی برای اشتغال، سیاست‌های دولت در بحث مبارزه با بیکاری موفق نبوده است، گفت: “البته در بحث سیاست خارجی و تعاملات با کشورهای خارجی برای حضور سرمایه‌گذاران در داخل کشور در جهت افزایش اشتغال تاکنون اقدامات خوبی انجام شده اما این اقدامات در حدی نیست که بتوان به حل معضل بیکاری امید داشت”.