دادگاهی دیگر برای نسرین ستوده / برگزاری دادگاه نجیبه صالح زاده

فرستنده خبر خانم زرین تاج الیا سی ۱۳۹۵/۵/۳۰

نسرین ستوده، وکیل دادگستری گفت که بار دیگر برای پرونده جدیدی روز ۱۳ شهریور ماه به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران فراخوانده شده ام. به گفته خانم ستوده او از اتهام این پرونده و محتوای آن بی خبر است. …؛ نجیبه صالح‌زاده، همسر فعال کارگری محمود صالحی، گفت که دادگاه او به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری،” بیست و پنجم مرداد در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز برگزار شده و قرار است حکم او طی چند روز آینده صادر و ابلاغ شود…

نسرین ستوده، وکیل دادگستری گفت که بار دیگر برای پرونده جدیدی روز ۱۳ شهریور ماه به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران فراخوانده شده ام. به گفته خانم ستوده او از اتهام این پرونده و محتوبای آن بی خبر است. خانم ستوده گفت کیفرخواست این اتهام بدون حضور و اطلاع او صادر و به دادگاه فرستاده شده است و او طی روزهای آینده به دادگاه برای مطالعه پرونده و اطلاع از اتهام جدیدش مراجعه خواهد کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، نسرین ستوده همچنین گفت از آنجا که برای پرونده قبلیش که مربوط به سال ۱۳۸۹ می شود از پنج وکیلی که انتخاب کرده بوده سه نفر آنها تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند در این پرونده جدید دیگر وکیلی انتخاب نخواهد کرد و خودش از خود دفاع خواهد کرد.
نسرین ستوده درباره پرونده قضایی جدیدش گفت: «سال گذشته کمی پس از تمدید پروانه وکالتم، احضاریه ای از سوی دادسرای زندان اوین دریافت کردم. متاسفانه در این احضاریه طبق معمول اتهام من ذکر نشده بود اما خواسته بودند که به دادسرای اوین بروم. من آن روزها به دلیل عمل جراحی پایم نمی توانستم به دادسرا بروم بنابراین همسرم به دادسرا رفت و از آنها مهلت خواست. آنها هم مهلت را به من دادند و قرار شد که سه هفته بعد مراجعه کنم اما وقتی در زمان مقرر من به دادسرا رفتم اجازه ورود به من را ندادند.»
خانم ستوده در ادامه گفت:‌ «مدتی بعد تماس تلفنی با من گرفته شد و شخصی از من به صورت شفاهی خواست تا به دادسرا مراجعه کنم اما من گفتم باید احضاریه کتبی برایم بفرستید. کمی بعدتر احضاریه ای فرستادند که باید در روز ۱۳ شهریور ماه به دادگاه مراجعه کنم. ظاهرا خودشان کیفرخواست را صادر کرده و پرونده را به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب فرستاده اند. حالا باید یک روز قبل از تاریخ دادگاهم به شعبه مذکور بروم و پرونده ام را مطالعه کنم.»
این وکیل دادگستری و زندانی سابق گفت: «به دلیل آنکه من بلافاصله پس از تمدید پرونده وکالتم به دادسرای اوین احضار شدم، تصورم این است که احتمالا تندروهایی که نمی خواستند حکم لغو محرومیت از وکالتم صادر شود تلاش کرده اند تا پرونده جدیدی برایم گشوده شود. اما بهرحال هنوز چیزی نمی دانم تا بروم و پرونده ام را مطالعه کنم.»
خانم ستوده در پاسخ به این سوال که آیا از زمان تمدید پروانه وکالتش تاکنون توانسته به راحتی فعالیت کند به کمپین گفت:‌ «من پس از تمدید پروانه وکالتم شروع به کار کردم اما فقط پرونده هایی که در دادگاه های عمومی مطرح است را می توانم دنبال کنم و اجازه ورود به پرونده های متهمان سیاسی و امنیتی را ندارم. در این مدت کسانی با اتهامات امنیتی بودند که می خواستند من وکالتشان را بپذیرم اما مسوولان قضایی گفته بودند که آنها وکالت خانم ستوده را قبول نمی کنند. همین طور مدتی پیش آقای سحرخیز در دادگاهش گفته بود که وکیلش من هستم اما قاضی به ایشان گفته بود که او من را به عنوان وکیل نمی پذیرد.»
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۱ سال حبس تعزیری،۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت الخروجی از کشور محکوم شد. این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۶ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حرفه وکالت تقلیل یافت. این وکیل پس از تقریبا سه سال حبس در روز ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۲ از زندان اوین آزاد شد.
خانم ستوده بر اساس رای دادگاه به مدت ۱۰ سال محروم از وکالت بود، اما این وکیل اعلام کرد از آنجا که صدور حکم محرومیت از وکالت وی در صلاحیت دادگاه انقلاب نبوده و بر اساس ماده هفده قانون استقلال وکلا، هیچ دادگاهی جز دادگاه انتظامی وکلا قادر به تعلیق یا لغو پروانه وکیلی نیست، او به وکالت خود ادامه خواهد داد پس از آن در زمستان سال ۱۳۹۳ معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای اوین به عنوان شاکی خواستار ابطال پروانه وکالت خانم ستوده از سوی دادگاه انتظامی وکلا شد. خانم ستوده طی چند جلسه دادگاه از سوی دادگاه انتظامی وکلا به تعلیق پرونده وکالتش به مدت سه سال محکوم شد.
این وکیل و فعال حقوق بشر در اعتراض به این حکم از تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳در مقابل ساختمان کانون وکلای تهران دست به تحصن زد. در تاریخ ششم تیرماه ۱۳۹۴ اعلام شد که دادگاه انتظامی وکلا حکم تعلیق پرونده وکالت او را از سه سال به نه ماه کاهش داده است. خانم ستوده پس از این اعلام این حکم به تحصن خود در مقابل ساختمان کانون وکلا پایان داد.
کمپین دفاع  از زندانیان سیاسی و مدنی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
Najibeh-saleh-zadeh_kampain.info_-696x464ـ برگزاری دادگاه نجیبه صالح‌زاده به اتهام نوشته‌های یک صفحه‌ فیس‌بوکی که متعلق به او نیست

جیبه صالح‌زاده، همسر فعال کارگری محمود صالحی، گفت که دادگاه او به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری،” بیست و پنجم مرداد در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز برگزار شده و قرار است حکم او طی چند روز آینده صادر و ابلاغ شود.

به گزارش کمپبن دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، نجیبه صالح‌زاده گفت: “روز دوشنبه به اتفاق پسرم به دادگاه رفتیم و قاضی دوباره همان اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری را تکرار کرد و گفت که من در فیسبوک مطالبی نوشته ام، من هم دوباره مثل بازپرسی اتهامات را قویا رد کردم و گفتم که هیچ وقت در فیسبوک حساب کاربری نداشتم و ندارم و اگر کسی این کار را به نام من کرده من خودم شاکی هستم و دادستان باید پیگیری کند که چه کسی به نام من چیزی نوشته و جعل کرده است، من در ایران زندگی می کنم و می دانم چنین توهینی جرم است و اصلا نیازی و قصدی برای توهین به کسی ندارم.”
خانم صالح‌ زاده گفت: “بنا به محتویات پرونده، خانمی به نام ساناز یک صحفه فیس بوک ساخته و دو مطلب در آن نوشته و زیر این دو مطلب شماره موبایل نجیبه صالح زاده یعنی من درج شده و پلیس فتا از طریق این شماره موبایل من را شناسایی کرده و پرونده تشکیل داده است، من در دادگاه هم گفتم که این عاقلانه نیست که کسی با نام مستعار در فیسبوک مطلب بنویسد و بعد شماره تلفن واقعی خودش را به صورت عمومی زیر آن یادداشت کند.”
دادگاه روز هفدهم خردادماه سال ۱۳۹۵ از سوی شعبه دوم دادیاری دادگستری شهرستان سقز به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری” تفهیم اتهام شده بود.
پیش‌ترخانم صالح زاده درباره احضارش گفته بود: “روز ۱۷ خرداد با احضاریه قبلی به شعبه دو دادیاری سقز رفتم. به من گفتند که از طریق فیسبوک و در سفر به فرانسه علیه نظام جمهوری اسلامی و رهبری تبلیغ کردید، در حالی که من فیسبوک ندارم و سفرم به فرانسه به عنوان همراه همسرم بود که از طرف یک سندیکای بزرگ کارگری در اروپا دعوت شد و کاملا قانونی و با پاسپورت رفتیم.”
محمود صالحی همسر نجیبه صالح زاده نیز اتهامات همسرش را «پرونده سازی بدون مستند قانونی» خوانده و در صفحه فیسبوک خود نوشته بود که بخشی از اتهامات نیز به دلیل همراهی خانم صالح زاده در سفر به فرانسه و به عنوان همسر محمود صالحی بوده است : “قاضی محترم پرونده در بخشی از صحبت هایش گفته بود که شما و همسرت (محمود صالحی ) در کنگره سندیکا ها در فرانسه علیه نظام جمهوری اسلامی تبلیغ کردید. جهت اطلاع، ویدئو و متن سخنرانی من در کنفرانس و کنگره ۵۰ سندیکا ی کارگران موجود است و قاضی محترم شعبه دوم دادیاری سقز می تواند صحبت‌های من را که توسط یک خانم به زبان فرانسه ترجمه شده است، به زبان فارسی ترجمه کند تا مشخص شود که این کنفرانس و کنگره هیچ ربطی به جمهوری اسلامی ایران و مقدسات کسی نداشته و ندارد.”
خانم صالح زاده نیز درباره بخشی از اتهاماتش مبنی بر سفر به فرانسه گفته بود: “حضور من در کنفرانس سندیکاهای کارگری در فرانسه به عنوان همراه همسرم بوده و اصلا صحبتی نکرده‌ام که تبلیغ علیه نظام باشد یا نباشد.”
نجیبه صالح زاده همسر محمود صالحی است که در بین فعالین کارگری در ایران شناخته شده است و بارها به دلیل فعالیت های کارگری، بازداشت و زندانی شده است و اخیرا نیز به ۹ سال زندان محکوم شده و موقتا با قید وثیقه آزاد است.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
۳۰ مرداد ۱۳۹۵