گرامی باد 17 ژوئن روز جهاني مبارزه با گسترش كوير و خشکسالی
در سرزمین ما بيابان زايي، تخريب سرزمين، تبدیل جنگل ها به مجموعه های آپارتمانی، بی توجهی به آتش سوزی های مکرر در جنگلها، قطع درختان چندین ساله خیابان هاو میادین برای ساخت و ساز های تجاری و… تبدیل به شیوه ای دیرینه گشته است.
آمارها نشان می دهد از 6.5 میلیون هکتار جنگل های هیرکانی شمال ایران در نیم قرن گذشته اکنون 1.9 دهم میلیون هکتار باقی مانده است که از این میزان 800 هزار هکتار آن مخروبه و در 25 سال گذشته 4 میلیون هکتار نیز برای ساخت و ساز به بخش خصوصی واگذار شده است.
شبي نيست كه اهالي غرب و جنوب ايران بخصوص استانهاي مرزي كشور با ترس و دلهره غبار فردا سر بر بالین بگذارند و كابوس ريزگردها ذهن آنها را حتي در خواب به خود مشغول نكند، این ريزگردها ساير جانداران از جمله مزارع، كشتزارها و باغات را هدف گرفته و مجال نفس كشيدن را از آنها گرفته است. و مگر نه اینکه مهم ترین دلیل بروز این ریز گردها خشکسالیهای اخیر است که دریاچه ها و تالاب ها را به مرز خشکی رسانده و در نتیجه گرد وغبار ته نشین شده ریزگردها را معلق در هوا پخش میکند؟
آیا کمآبی و خشکسالی؛خطرش بزرگتر از گسترش سلاح هستهای نیست؟
بمنظور پیشگیری ازمحروميت انسانها از غذاو آب، بمنظور ابزار فعاليتهاي اقتصادي وحتي دسترسي به مسكن، بمنظور جلوگیری از مهاجرت اجباری افراد برای تامین آب مورد نیاز، بمنظور برخورداری از آب و هوائی سالم و برای تنفس در هوائی پاک و عاری از هرگونه آلودگی باید اقدامی کرد.
تازه ترين برآوردها نشانگر اين است كه تعداد آوارگان زيست محيطي بين 17 و 24 ميليون نفر در سراسر جهان است و به نظر مي رسد تا سال 2050 اين تعداد به 200 ميليون نفر برسد.
725 Pakestan Mohit