بازداشت هما هودفر، استاد دانشگاه کونکوردیای کانادا در ایران

فرستنده خبر خانم دیانا تبریزی ۱۳۹۵/۰۳/۲۰ 

هما هودفر، استاد رشته انسان‌شناسی در دانشگاه کونکوردیای کانادا که برای دیدار خانواده و تحقیق آرشیوی در کتابخانه مجلس به ایران سفر کرده بود، در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

هما هودفر از فعالان کارزار پایان بخشیدن به سنگسار در ایران بوده است.

هما هودفر از فعالان کارزار پایان بخشیدن به سنگسار در ایران بوده است.

رسانه‌های کانادا نوشته‌اند که خانواده هما هودفر روز چهارشنبه ۸ ژوئن / ۱۹ خرداد نسبت به وضعیت او اظهار نگرانی کرده‌ و گفته‌اند او پنج روز پیش بازداشت شده و از سرنوشت‌اش اطلاعی در دست نیست.

خانواده هودفر همچنین گفته‌اند او ابتدا در ماه مارس (اسفند) بازداشت و سپس آزاد شد. پس از آزادی او را ممنوع‌الخروج کردند و از آن زمان بارها مورد بازجویی قرار گرفت تا این‌که احضاریه‌ای از دادسرای زندان اوین دریافت کرد و بازداشت شد.

هما هودفر ۶۵ سال سن و تابعیت کانادایی، ایرلندی و ایرانی دارد. او پس از مرگ همسرش شهر مونتریال را ترک کرد و برای دیدار با خانواده به ایران رفت.

فعالیت و تحقیقات او به‌ویژه بر نقش زنان در کشورهای اسلامی تمرکز دارد. او از فعالان کارزار پایان بخشیدن به سنگسار در ایران بوده است.

بنا به گفته آماندا قهرمانی، خواهرزاده هودفر، او توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر شده است و تاکنون دسترسی به وکیل یا  اعضای خانواده نداشته است و از زندان تلفن هم نزده است.

خواهر او، کتایون هودفر در گفت‌وگو با روزنامه گاردین بریتانیا گفته است: «ما به‌شدت نگران سلامت او هستیم. او به یک بیماری نادر سیستم عصبی بدن دچار است.»

خواهرزاده هما هودفر که خود وکیل حقوق بشر است به «کندین پرس» گفته است که خاله‌اش به دلیل سکته مغزی دچار بیماری سیستم عصبی است باید مدام دارو مصرف کند اما مقامات زندان اوین داروهای هودفر را تحویل نگرفته‌اند.

قهرمانی که با مقامات وزارت خارجه کانادا هم در ارتباط است می‌گوید به دلیل اینکه دو کشور روابط سیاسی ندارند، پیگیری وضعیت خاله‌اش دشوار شده است. قهرمانی تأیید کرده است که وزیر امور خارجه کانادا، استفان دیون با خانواده هودفر تماس گرفته است.

قهرمانی می‌گوید خانواده هودفر هیچ اطلاعاتی در مورد اتهامات احتمالی این استاد دانشگاه دریافت نکرده‌اند.

بازداشت هما هودفر در حالی صورت گرفته است که جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر چندین شهروند با تابعیت دو گانه را بازداشت کرده است. ایران تابعیت دو گانه را به‌رسمیت نمی‌شناسد و چنین افرادی را تنها به‌عنوان ایرانی می‌شناسد. حکومت ایران این‌گونه شهروندان را به‌هنگام بازداشت از دسترسی به سفارت و یا کنسولگری کشور دوم تابعیت خود محروم می‌کند.