عزل یا استعفای استاندار خوزستان؛ پای بخشداران زن در میان است

فرستنده خبر خانم دیانا تبریزی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ 

تغییر استاندار خوزستان در حالیکه خبرنگاران منتظر گفت‌وگوی رسانه‌ای او بودند هنوز پاسخ روشنی نگرفته است. در حالی‌که مقام‌های دولتی اصرار دارند که او از چند ماه پیش استعفاء داده بوده، برخی از رسانه‌های محلی از برکناری مقتدایی به دلیل اختلاف نظر با برخی از وزرا خبر می‌دهند.  

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران عصر پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در حاشیه همایش استانداران و فرمانداران تغییر استاندار خوزستان را «درخواست استعفاء او» عنوان کرد اما دبیر حزب اعتماد ملی شاخه خوزستان، دلایل برکناری عبدالحسن مقتدایی را «متعدد و اختلاف نظر با برخی از مدیران ارشد دولت» دانست.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران محلی یکی از دلایل برکناری مقتدایی را مخالفت وزیر صنعت، معدن و تجارت با اقدامات استاندار خوزستان در منطقه آزاد اروند عنوان کرد و گفت: «او از موقعیت منطقه آزاد اروند به نفع توسعه استان بهره گرفت اما وزیر صنعت، معدن و تجارت با این ایده مخالف بود.»

در همین زمینه، پایگاه اطلاع رسانی «آراس» انتصاب هشت بخشدار زن را از دیگر دلایل افزایش مخالفت با مقتدایی عنوان کرد. استاندار خوزستان بهمن سال گذشته هشت بخشدار زن در این استان را منصوب کرد که با مخالفت مقام‌های مذهبی و سیاسی روبرو شد. قائم مقام وزیر کشور ایران در واکنش به این مخالفت‌ها گفت: «دولت به علما قول داده که نگرانی‌های آن‌ها را مدنظر قرار دهد.» در نهایت مخالفت مستقیم امام جمعه اهواز به همراه سایر ائمه جمعه سبب شد که حکم انتصاب هشت بخشدار زن به تعلیق درآید. 

آن‌گونه که این وب‌سایت گزارش کرد؛ پس از اعلام نظر قائم مقام وزیر کشور، مقتدایی نیز از مقام خود استعفا کرده اما به دلیل نزدیکی به زمان انتخابات وزارت کشور با استعفای او موافقت نکرد.

تغییر مدیر مخابرات بر اساس نظر رهبر

در ادامه تغییر برخی از مدیران دولتی، وزیر ارتباطات و فناوری ایران دو روز پیش مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت را عزل و محمدجواد آذری جهرمی را به این سمت منصوب کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت گزارش داد که در پی گلایه‌های اخیر رهبر ایران از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی، «این وزارتخانه در نخستین گام اقدام به تغییر مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت کرد». خامنه‌ای در دیدار با جمعی از معلمان ایران خواستار کنترل بیشتر بر فضای مجازی شده بود.

با این حال پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، دستور رهبر جمهوری اسلامی به رییس جمهوری برای تغییرات در بدنه دولت را «کذب محض و در امتداد سناریوی رسانه‌های معاند برای دوقطبی سازی و خط تقابل» خواند.

آیا باید منتظر تغییرات بیشتر بود؟

دولت حسن روحانی در آستانه ورود به آخرین سال فعالیت قرار دارد و مخالفت‌ها با آن شدت گرفته است. در حالی‌که اصول‌گرایان دولت را به «نادیده گرفتن اصول و ارزش‌های جمهوری اسلامی» متهم می‌کنند، دولت نتوانسته است که به مطالبات و وعده‌هایی که پیش و پس از انتخابات سال ۹۲ داده، عمل کند.

آنچه که مشخص است شایعه تغییر و تحول در هیئت وزیران حسن روحانی شدت گرفته و رسانه‌های حامی و مخالف دولت هر از گاهی از تغییرات احتمالی در اعضای کابینه و استانداران و فرمانداران خبر می‌دهند. در همین راستا روزنامه ایران ورزشی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت از احتمال تغییر وزیر ورزش خبر داد و روزنامه ابتکار هم مدعی شد که «تغییر و تحول در دولت به خاطر رعایت خط قرمز‌ها است».

اما سوالی که همچنان پابرجا است این است که تغییر و تحولات در آخرین سال دولت روحانی گرایشی اصلاح‌طلبانه و در راستای تحقق وعده‌های او دارد یا این‌که بر مبنای خواست و تمایل اصول‌گرایان تندرو است.