نخستین خلبان زن افغانستان: «کاش هرگز خلبان نمی‌شدم»

ارسال کننده : آقای مرتضی حسینی از بخش مربوط به افغانستان 16مرداد

نیلوفر رحمانی3

«نیلوفر رحمانی» نخستین خلبان زن افغانستان می‎گوید که از سوی طالبان و بستگان نزدیکش به خاطر این شغل‌اش تهدید به مرگ شده است.
نیلوفر رحمانی نخستین خلبان زن در افغانستان در مصاحبه‌ای با روزنامۀ «وال استریت ژورنال» گفته است از سال 2013 که چهره‌اش رسانه‌ای شده، از سوی طالبان و بستگان نزدیکش تهدید به مرگ شده است.
این بانوی افغان افزوده است که اگر از اول می‌دانسته خود و خانواده‌اش این چنین با تهدید مرگ مواجه می‌شوند، هرگز به خلبانی روی نمی‌آورده است.
رحمانی گفته است در ماه اوت سال 2013 تهدیدنامه‌ای را با امضاء و مهر تحریک طالبان سوات پاکستان دریافت کرده که در آن نگاشته شده بود: «اسلام به زنان اجازه نمی‌دهد تا با آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها کار کنند، اگر به شغل‌ات ادامه بدهی مسئول ویرانی خود و خانواده‌ات خواهی بود».
دوامِ فرهنگ‌های سنتی و اسلام‌گرایانۀ افراطی در افغانستان، زمینۀ فعالیت زنان را به شدت محدود کرده است و بسیاری از زنان افغان به خاطر حفظ آبرو و جانشان ترجیح می‌دهند در بیرون از خانه فعالیتی نداشته باشند.
این خلبان زن افغان می‌افزاید که به غیر از تهدیدی که از سوی طالبان شده، بستگان نزدیکش به خصوص عمو و پسرهای عمویش نیز او را تهدید به مجازات کرده‌اند.
آقای وکیل رحمانی پدر نیلوفر، مهندس است، اما به خاطر حفاظت از دختر و بقیۀ اعضای خانواده‌اش از شغل‌اش استعفا کرده تا در خانه بماند؛ آقای رحمانی می‌گوید که همیشه آرزو داشته تا خلبان شود و حال که دخترش خلبان شده، خرسند است.
جنرال بهادر‌خان سخنگوی نیروهای ارتش هوایی افغانستان نیز در ادامۀ این مصاحبه به وال استریت ژورنال گفته است که نیلوفر تنها خلبان افغان نیست که تهدید به مرگ شده، بلکه طالبان بسیاری از خلبانان افغان اعمِّ از مرد زن را تهدید به مرگ کرده‌اند ولی نیلوفر باید در مقابل این تهدیدها با شجاعت تمام ایستادگی کند.
نیلوفر رحمانی تحصیلات خود را در آمریکا سپری کرده و تا حال در چندین عملیات هوایی نظامیان افغان شرکت داشته است.
• ماده ی ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر انسانی حق دارد که صاحب شغل بوده و آزادانه شغل خویش را انتخاب کند، شرایط کاری منصفانه مورد رضایت خویش را دارا باشد و سزاوار حمایت در برابر بیکاری است.