ارسال کننده : آقای نوید احمد فخرالدین 13مرداد
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، علیرضا جزینی صبح امروز در نشست خبری خود با اشاره به عملکرد 4 ماهه نخست امسال اظهار داشت: در این مدت 240 مورد فعالیت مطبوعاتی صورت گرفته است و در برنامههای رادیو تلویزیونی نیز 31 درصد رشد داشتهایم و انشالله با قولی که مسئولین صدا و سیما دادهاند بتوانیم امسال در جهت آگاهسازی قدمهای موثری را برداریم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در سال گذشته 400 هزار تماس با خط ملی اعتیاد گرفته شد و طی مدت 4 ماهه نخست امسال بیش از 117 هزار نفر با این خط تماس گرفتند که آمارها نشان از رشد 120 درصدی تماسها با این خط دارد؛ این در حالی است که برآوردها نشان میدهد 82 درصد تماس گیرندگان زن بوده و 39 درصد سوالات مربوط به ماده مخدر شیشه بوده است.
نظارت بر خانههای مجردی/ تمام کارمندان دولتی آموزش پیشگیری از اعتیاد میبینند
جزینی با اشاره به برنامه ستاد برای کنترل و نظارت بر خانههای مجردی، گفت: با هماهنگی با شورای هماهنگی استانها به دنبال کنترل و نظارت بر خانههای مجردی هستیم و نظارت بر خوابگاهها با همکاری وزارت بهداشت و وزارت علوم انجام میشود.
وی با بیان اینکه در برنامهریزیهای انجام شده، 6 ساعت آموزش در برنامه کاری کارمندان ادارات دولتی پیشبینی شده است، افزود: در حال حاضر بیش از 11 هزار نفر از کارمندان دولت آموزش لازم را دیدهاند و قرار است تمامی کارکنان دولت در سال جاری، 6 ساعت تحت آموزش پیشگیرانه از اعتیاد قرار گیرند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: همچنین آموزش مجازی به 200 نفر از کارمندان وزارت کار ارائه شده است و با همکاری خوب سازمان بسیج، قرار است 5 هزار نفر از اعضای حلقه صالحین، این آموزشها را بگذرانند.
جزینی با اشاره به اختصاص بیش از 6 میلیارد تومان در موضوع اشتغال معتادان، افزود: در برنامه ریزیهای انجام شده مقرر شده است تا کارآفرینانی که از بهبودیافتگان در مشاغل مختلف استفاده کنند، 10 میلیون تومان وام دریافت کنند که در حال حاضر موفق به ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 378 بهبودیافته که 882 نفر از آنها زن بودهاند، شدهایم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه درمان اعتیاد، از وجود 6 هزار مرکز درمان سرپایی و تحت پوشش بودن 4800 مرکز توسط دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر 552 هزار مرد و 38 هزار زن تحت درمان متادون قرار دارند و در سال گذشته نیز 498 مورد مراجعه به 221 مرکز کاهش آسیب گزارش شده است. این در حالی است که در طول این مدت 43 هزار نفر از زندانیان کشور نیز تحت پوشش برنامههای درمانی قرار گرفتهاند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حال حاضر یک هزار و 37 مرکز اقامت میان مدت و 498 شلتر برای معتادان وجود دارد و 331 تیم سیار، خدمات کاهش آسیب را به معتادان ارائه میدهند.
افزایش 10 درصدی مرگ زنان معتاد در 4 ماهه نخست امسال
جزینی در ادامه این نشست با اشاره به مرگ 3 هزار معتاد در سال گذشته افزود: متاسفانه در سال گذشته 300 نفر زن بر اثر سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند و در 4 ماهه نخست امسال نیز 596 معتاد جان خود را از دست داده که در این میان 70 نفر از آنها زن بودند.
وی با بیان اینکه در 4 ماهه ابتدای امسال شاهد افزایش 5 درصدی مرگ و میر معتادان بودهایم، گفت: متاسفانه در طول این مدت، 10 درصد بر میزان مرگ و میر زنان معتاد به نسبت مدت مشابه سال قبل افزوده شده است.
افزایش قیمت هر کیلو شیشه به 70 میلیون تومان/ کشف 213 تن انواع مخدر در 4 ماهه نخست 94
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه این نشست با اشاره به عملکرد ستاد در حوزه مقابله نیز گفت: به دلیل کنترل و نظارت بر توزیع دارو بویژه آنتی هیستامینها، انهدام باندهای تهیه و توزیع مواد پیشساز و کنترل مرزهای غربی و اجرای طرحهای مقابله، قیمت شیشه تا 70 میلیون تومان به صورت میانگین افزایش داشته است. همچنین در دو روز گذشته 200 کیلو افدرین به مبلغ 4 میلیارد تومان در یکی از استانهای مرزی غرب کشور کشف شد.
جزینی از کشف 213 تن مواد مخدر در این مدت خبر داد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش داشته و 88 درصد کشفیات نیز توسط پلیس صورت گرفته است.
وی در ادامه، انهدام 83 کارگاه ساخت شیشه و کشف 880 کیلو شیشه، دو میلیون قرص و آمپول روانگردان، 49 تن مواد پیشساز، دستگیری 83 هزار و 600 قاچاقچی و توزیعکننده مواد مخدر و جمعآوری 38 هزار و 627 معتاد، راهاندازی اردوگاه ماده 42 در تهران و انتقال هزار نفر از خردهفروشان و قاچاقچیان به این اردوگاه را از اقدامات حوزه مقابله با عرضه خواند و گفت: اولویت ستاد در سالجاری ساماندهی معتادان متجاهر، درمان این دسته از افراد و مراقبت بعد از خروج است. همچنین با توجه به اعتبار 80 میلیارد تومانی که هیئت وزیران در سالجاری به تصویب رساندهاند به دنبال تکمیل اردوگاههای ماده 42 در سطح کشور هستیم.
جزینی با اشاره اقدامات حوزه پیشگیری از اعتیاد گفت: انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه فرهنگیان در ابعاد آموزشی، پژوهشی- علمی، تولید سه هزار نمایشگاه سیار پیشگیری از اعتیاد ویژه دانشآموزان، تهیه شیوهنامه آموزش و درمان همزمان برای دانش آموزان مصرفکننده مواد، آموزش 270 نفر معلمان و روحانیون در راستای تربیت کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد، آموزش بیش از 400 هزار نفر در محیطهای دانش آموزی و دانشجویی، آموزش بیش از 50 هزار نفر در محیطهای کاری و یک میلیون نفر در سطح محلات، درج متون درسی ویژه مبارزه با مواد مخدر کتب دانشآموزان متوسطه اول و دوم در سالجاری و ضرورت ادامه تدوین واحدهای درسی را از جمله اقدامات این حوزه برشمرد.