با ویلچرهای فرسوده نباید انتظار معجزه از زنان بسکتبالیست داشت

ایسنا

تیم ملی بسکتبال باویلچر زنان

سرمربی تیم ملی بسکتبال باویلچر زنان پس از شکستهای سنگین این تیم در رقابت های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه در چین گفت: با ویلچرهای فرسوده و سالی یکبار حضور در مسابقات قهرمانی کشور نمی‌توان از زنان بسکتبالیست انتظار معجزه و کسب نتایج خوب داشت.

مهری یوسف‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قبل از اعزام تیم زنان بسکتبالیست به مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه اعلام کرده بودیم که تنها برای کسب تجربه در این تورنمنت حضور پیدا می‌کنیم و به دنبال نتایج نیستیم. واقعا چه انتظاری از چنین تیمی داشته باشیم که سالی یک بار در مسابقات قهرمانی کشور یا لیگ شرکت می‌کند و تجربه حضور در میادین معتبر و مهم را ندارد.

وی گفت: وقتی دو ماه مانده به اعزام تیم، به ما اعلام می‌کنند که تیم زنان نیز در مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه شرکت می‌کند، در مدت دو ماه به جز برگزاری چند مرحله اردوی داخلی، در جهت آماده‌سازی تیم چه کار خارق‌العاده‌ای می‌توانستیم انجام دهیم. باید در تیم انگیزه ایجاد شود تا حضور قوی در تورنمنت‌های مهم و حساس داشته باشد. قطعا با برگزاری یک مسابقه در طول سال انگیزه‌ای برای زنان بسکتبالیست باقی نمی‌ماند که خود را برای چنین تورنمنت‌های مهمی آماده کنند.

یوسف زاده خاطرنشان کرد: اگرچه با اختلاف امتیازات سنگینی در برابر تیم‌های مطرح و قوی چون استرالیا و چین رقابت را واگذارکردیم، اما از این شکست‌ها ناراحت نیستیم و معتقدم رقابت برابر چنین تیم‌هایی تجربه خوبی برای ایران بود تا در رقابت‌های آینده باانگیزه‌تر و با عملکرد بهتری ظاهر شوند. به هر صورت ما باید از یک جا کار را شروع می‌کردیم و تورنمنت چین فرصت خوبی برای تیم بسکتبال باویلچر زنان بود.

سرمربی تیم ملی بسکتبال باویلچر اضافه کرد: تیم مردان نیز در ابتدای فعالیت‌شان نتایجی بهتر از زنان نداشتند، اما کم‌کم و با حضور در تورنمنت‌های مختلف جایگاه خوبی در دنیا پیدا کردند. شرایط امروز زنان بسکتبالیست همانند ماشین پرایدی می‌ماند که اگر بخواهد در برابر بنز قد علم کند، قطعا با امکانات و تجهیزات فرسوده‌ای که هم‌اکنون در دست زنان است، امکانپذیر نخواهد بود. ویلچرهایی که در حال حاضر در اختیار زنان است، فرسوده و متعلق به مردان بوده که بعد از سالیان سال کار کردن در اختیار زنان گذاشته شده است. در حالی که ویلچرهای سایر تیم‌های شرکت کننده در رقابتهای قهرمانی آسیا و اقیانوسیه مدرن و استاندارد بود که قابل مقایسه با ویلچرهای زنان ایرانی نبود.

وی در پاسخ به این پرسش که بهتر نبود تیم اولین تجربه حضور بین‌المللی خود را با یک تورنمنت معمولی و کم‌اهمیت‌تر شروع می‌کرد، گفت: مسئولین فدراسیون در این باره تصمیم‌گیرنده هستند که ما در چه تورنمتنی شرکت کنیم. البته اگر زنان بسکتبالیست اولین تجربه بین‌المللی خود را با یک تورنمنت کم‌اهمیت شروع می‌کردند، شاید کمتر به ضعف‌های خود پی می‌بردند و تلاش بیشتری برای حضور قویتر در رقابت‌های آینده نمی‌کردند.

یوسف‌زاده در پایان درباره برنامه‌های آینده این تیم اظهار کرد: قبل از بازگشت از چین من برنامه‌های خود را برای آماده‌سازی تیم به فدراسیون اعلام کردم و به آنها گفتم اگر قصد اعزام دوباره تیم به مسابقات بین‌المللی هستید، بهتر است از هم‌اکنون روی تیم کار شود و سرمایه‌گذاری بهتری صورت بگیرد تا در رقابت‌های آینده به نتایج بهتری دست پیدا کنند. در غیر این صورت باز هم شاهد تکرار چنین نتایجی از تیم زنان خواهیم بود.