نمایندگان مجلس: «مراجع تقلید با اصلاح قانون ازدواج دختران ۹ ساله مخالف‌اند»

فرستنده خبر: شایسته علی‌گلزار، از تارنگار حقوق بشر در ایران

برخی از اعضای فراکسیون زنان مجلس ایران از عدم همراهی مراجع تقلید با طرح اصلاح سن ازدواج در این کشور خبر داده‌اند.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، فاطمه ذوالقدر، نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس، به ایلنا گفته است که تعدادی مراجع تقلید با تغییر و اصلاح سن ازدواج دختران موافقت نکرده‌اند.

هفته گذشته نیز طیبه سیاووشی نماینده تهران و عضو کمیسیون زنان مجلس گفته بود که طرح این فراکسیون برای اصلاح سن ازدواج با مخالفت روبه‌رو شده است.

برخی از نمایندگان ایران از جمله احمد حمزه نیز مخالف این طرح هستند؛ این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته که افزایش سن ازدواج عاملی موثر در کاهش موالید است.

یورونیوز در این خصوص نوشته است؛ بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، حداقل سن ازدواج دختران ۱۳ سال است، اما تبصره‌هایی نظیر «ولایت مطلقه والدین بر کودکان» وجود دارد که ازدواج دختران در ۹ سالگی را هم میسر می‌کند.

نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس در این زمینه گفت: «دخترانی داریم که به دلیل عدم مخالفت دادگاه و با اجازه پدر در ۹‌‌سالگی با مردان ۴۰، ۵۰ یا حتی ۶۰ ساله ازدواج می‌کنند، بدون اینکه کسی شاکی باشد و یا ممانعتی در این خصوص وجود داشته باشد.»

وی با انتقاد از این که قانونی درباره «فاصله مناسب سنی بین دختر و مرد وجود ندارد»، هشدار داد: «درکجای دنیا دفترخانه‌های ثبت ازدواج دختر ۹ ساله را به عقد مرد ۴۰ یا ۵۰ ساله در می‌آورد یا ازدواج‌ها را با فاصله ۵۰ سال ثبت می‌کنند؟»

بیشتر ازدواج دختران نوجوان در ایران در استان‌های مرزی این کشور مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کردستان ثبت می‌شود.

فراکسیون زنان مجلس ایران علاوه بر تغییر سن ازدواج دختران، به دنبال افزایش سن بارداری است.